• 瀏覽: 15,225
  • 回覆: 187
  • 追帖: 2
+24
呢的人,係咪俾皇軍擄去做奴隸

引用:
原帖由 富加美 於 2019-1-12 12:04 AM 發表

來來去去拉麵,咖哩豬扒飯,串燒,花樣唔多,係面包比較好食,好多都未必啱中國人食,面鼓湯飯團都好一般。
煲湯這個超同意, 成日都得嗰幾款, 差中國人一大截.

@原來日本有公屋

@133331628
引用:
原帖由 鍾震唇 於 2019-1-11 09:56 PM 發表
中國人住在日本,不僅嫌日本住得差吃得也不好,也不願了解日本文化跟習慣,多次跟日本人引發衝突,讓日本人受不了「中國人滾回去」。

據香港《ViuTV》報導,埼玉縣川口市具有40年歷史的住宅區,有一半的住戶是中國人,隨處都聽到有人說中文,出入還都會看到中文告示,一位住在當地的中國大媽說她根本不會日文,「上了年紀怎麼學習,記憶力不好」,並且說在日本吃得不好、朋友也不多,「怎可以跟中國的食物相比,中國要吃 ...

@133331628 係喎,差啲唔記得日本仲行緊「帝制」。
引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-12 08:19 AM 發表

在日本的中國人,食唔慣無溝渠油煮的菜式

要長住,首先要習慣食凍飯.....

引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-12 08:19 AM 發表
呢個帖的人諗多咗,呢班人唔係乜柒遺孤,只係過去做餐館而已。

引用:
原帖由 johnny9236 於 11/1/2019 23:39 發表

電視D日本旅遊節目吹到日本乜都好食,
其實都係誇大好多.
因為是廣告客戶dont形油的節目,一星期七日都有,悶到你要關電視機

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-1-12 12:24 AM 發表
滾回去

任何時候, 都唔應該放呢張圖出黎.
因為, 會洩露國家機密

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-1-11 11:45 PM 發表

好多GG Na新移民黎香港都係甘講,我心諗成曰講GG Na甘好,香港甘好,做乜唔死返去
中國真係咁好, 就唔會走.

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-1-11 11:59 PM 發表

練法輪功。。
可能等拍AV...日本仔呢家嘢無極限

又係毒果

佢地係移左民既人,可惜人家依然當佢係強國人。

日本高級民族巴閉了,唔需要中國遊客生意了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]