• 瀏覽: 15,300
  • 回覆: 187
  • 追帖: 2
+24
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 johnny9236 於 2019-1-11 23:39 發表

電視D日本旅遊節目吹到日本乜都好食,
其實都係誇大好多.
同報導中國係文明國家一様

引用:
原帖由 富加美 於 2019-1-12 02:13 PM 發表

Ching你啱食唔代表個個啱食仲要餐餐食,好多生冷野老人家唔啱食就唔啱食

旅行同長住兩回事!
日式飯盒同海鮮丼, 壽司係凍, 日本一樣有做熱食喎

去得日本居住就要接受他們的習慣,風族。
不知原因中國人去任何地方都是以中國方式行事,去到何處衰去到何處!
我們香港人都好不到多少!

訪問報導會上電視緊係即講自己有幾愛國日本有幾差啦 只係身體行為已表演晒出嚟

引用:
原帖由 世間來客 於 2019-1-12 02:32 PM 發表
去得日本居住就要接受他們的習慣,風族。
不知原因中國人去任何地方都是以中國方式行事,去到何處衰去到何處!
我們香港人都好不到多少!
中國人自卑心作祟,幾成自大自私。

玻璃心一詞形容中國人十分恰當。

對對對,共慘黨是最好的,快快返去
功德無量🙏

引用:
原帖由 Artsfan 於 2019-1-12 09:31 發表
呢個帖的人諗多咗,呢班人唔係乜柒遺孤,只係過去做餐館而已。
即係佢地嘅角膠,俾嘅饍食唔好啦!好似餵X

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-1-11 10:01 PM 發表
「怎可以跟中國的食物相比,中國要吃什麼都可以,活雞、活魚,什麼都新鮮,在日本餓不死也不富足」。

咁你死去日本做乜?
去日本為間公屋緊係可以去到好盡啦

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-1-12 12:24 AM 發表
滾回去

正漢奸屌你個屎忽 死去小日本干什麼😡

引用:
原帖由 富加美 於 2019-1-11 11:36 PM 發表
老老實實日本野真係唔多好食唔係個個習慣,點解佢地唔自己煮?
人老手腳慢

毒果作文毒害智障黃絲廢人真是努力不懈,智障黃絲廢柴是智障,不會思考的😂。就算毒果再怎努力老作都只有智障黃絲廢柴相信,全因智障黃絲廢柴無腦無思想無人性😂😂😂😂

引用:
原帖由 鍾震唇 於 2019-1-11 09:56 PM 發表
中國人住在日本,不僅嫌日本住得差吃得也不好,也不願了解日本文化跟習慣,多次跟日本人引發衝突,讓日本人受不了「中國人滾回去」。

據香港《ViuTV》報導,埼玉縣川口市具有40年歷史的住宅區,有一半的住戶是中國人,隨處都聽到有人說中文,出入還都會看到中文告示,一位住在當地的中國大媽說她根本不會日文,「上了年紀怎麼學習,記憶力不好」,並且說在日本吃得不好、朋友也不多,「怎可以跟中國的食物相比,中國要吃 ...
日本人多尐包容啦! 冇我們中國人 日本人地產早就吃屎了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]