註冊 登入

[兩岸新聞評論] 【華為危機】波蘭拘華為高層涉間諜活動 前情報機關官員落網

引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-11 06:12 PM 發表

我好感謝佢㗎,對付一個獨裁邪惡政權,封鎖消息,禁止人民自由瀏覽互聯網,啲新聞都係靠自由嘅蘋果日報公布地獄鬼國嘅消息
波蘭人在共国又要小心啦

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-11 06:11 PM 發表

華為真係無恥,涉及間諜活動,呢間公司真係恐怖,仲有人用先好笑,絕不使用獨裁國家出產嘅通訊產品
幾時拉毒果肥佬

回覆 引用 TOP

漢奸、小美狗一個一個露出來

回覆 引用 TOP

你以為華為好似生果日報只攪政治,生意唔掂。華為沒有這麽蠢去波闌做間碟。对自己完全沒有好處。

回覆 引用 TOP

國家领導今晚要開會硏究報復方法,拉返二個波蘭人、波蘭出品货品禁運、黑客攻擊波蘭電腦、组織遼寧號戰門群去波羅的海,國內文攻波蘭,於文攻武嚇捉人禁運黑客全面反攻,小小波蘭天朝大國特工都敢郁未知死字點寫(鬼佬唔識死字)喎

回覆 引用 TOP

華為又俾人捉到? 又中招! 睇黎今次好難有得拆啦! 麻煩啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-11 06:14 PM 發表

中共國內波蘭人 應該唔多 ,咁咪無得話咩有仇必報囉
見一個,殺一個

回覆 引用 TOP

抵能死

回覆 引用 TOP

5G正式推出以前,類似對華為的指控將會陸續有來,因為西方實在無法拿出比華為更好更成熟的產品出來競爭,只好以各種理由去打壓華為,務求令華為在各個潛在市場拿不到5G訂單

底佢死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-11 06:35 PM 發表

好在地球有世界警察美國維持正義,踢爆華為係一間咁嘅公司,要求全球民主國家抵制,收到了世界警察,絕不使用垃圾華為產品
希望美國可以帶領全球,一起抵制華為 ...
尾國隊長出場啦,蜘蛛俠、雷神請帶領全世界一統天下,世界警察的美名已不能再比喻尾帝啦,應該係叫宇宙警察嘛,白人至上所有其他膚色只係宇宙警察嘅跟班奴隸。尾國係你daddy 嘛,明白曬

回覆 引用 TOP

含能咯,有錢人又比窮國捉,伍無又會話被勒索

回覆 引用 TOP

加拿大發酵
歐洲排华 D人話陸續有來

引用:
原帖由 ~singsing~ 於 2019-1-11 06:28 PM 發表

一個乜L都落後幾十年嘅國家,有乜九野值得人去間諜呀!晒九氣
嘥鳩氣,我只知波蘭靚女多和性比較開放的共產國家之外,真係唔知佢有什麼出產或什麼高科技,究竟中國要得到波蘭啲乜嘢,而要出動到間諜咁嚴重呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-10 10:12 PM 發表

我好感謝佢㗎,對付一個獨裁邪惡政權,封鎖消息,禁止人民自由瀏覽互聯網,啲新聞都係靠自由嘅蘋果日報公布地獄鬼國嘅消息

井蛙井底看天

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。