• 瀏覽: 22,721
  • 回覆: 257
  • 追帖: 2
+10
因為美國需要指控華為是中國間諜,所以波蘭就抓到華為的職員。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-1-11 06:12 PM 發表

但你有用中國其他嘅物品呢。
關你腩屎

亂柒捉人有撚用
只會被報復

引用:
原帖由 又索又解渴 於 2019-1-11 09:39 PM 發表
衛報都有報導, 話蘋果針對?
會唔會鴕鳥咗D呢?

https://www.theguardian.com/technology/2019/jan/11/huawei-employee-arrested-in-poland-over-chinese-spy-allegations

Poland has arrested a Chinese employee of Huawei an ...
全部唱衰大陸的都是假新聞

引用:
原帖由 cyberport555 於 2019-1-11 09:28 PM 發表
又窮又失敗的國家,有何科技值得可以偷。
人均GDP世界排名
9:香港
19: 中華民國
44: 波蘭
79: 中國大陸

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-1-11 10:07 PM 發表

五眼聯盲圍堵中國,這些已是事實,其最大得益人卻是台灣,只有台灣最希望中國人民PK的! 國共內戰仇恨無力報? 詐騙島唯有週圍去煽風點火拉仇恨,妄想通過外力助他們報戰敗之仇!鬼島才是最可恥! ...
當年共匪咪又係借日、俄先可奪權
台灣借美、日反攻大陸吾係好合理咩

華為共諜被捕陸續有來

引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-11 06:12 PM 發表

我好感謝佢㗎,對付一個獨裁邪惡政權,封鎖消息,禁止人民自由瀏覽互聯網,啲新聞都係靠自由嘅蘋果日報公布地獄鬼國嘅消息
封鎖消息。好過毒果亂造消息啦。自編自導自演咩都試過。報導9成9係失實

引用:
原帖由 赤共 於 2019-1-11 06:11 PM 發表
華為真係無恥,涉及間諜活動,呢間公司真係恐怖,仲有人用先好笑,絕不使用獨裁國家出產嘅通訊產品
好笑。華為唔夠高手咋!捉唔到嘅當冇都要知先前有國際新聞報導過上屆美國政府監聽德總理在內嘅電話對話啦!

引用:
原帖由 kawainet 於 2019-1-11 10:11 PM 發表

人均GDP世界排名
9:香港
19: 中華民國
44: 波蘭
79: 中國大陸
你慳D啦,小學雞

引用:
原帖由 滴滴Q仔仔 於 2019-1-11 09:54 PM 發表

只有無腦先會用華為 華為管理層都用iphone 連支持者都係
可惜全球市塲Apple連中國的二線牌子也不如,更不要講中國第一品牌華為
仲有話埋比班傻q聽,為華主要業務不止個人手機,還有電訊網絡
美國咁驚華為因為美國失去優勢及美國不能再去偷竊他國的訊息,因為美國網絡本身有後門,相信美國正義的正....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]