• 瀏覽: 46,444
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
劉業強 on 99!

係屋企養返隻得閒帶佢出街夠晒有形

智商咁高?引入獅子老虎?你魯帽個臭化西。
後生嘅可能唔知;幾十年前港英時代,一般在冬季為期兩週,發牌俾獵野豬;
當然有好多規定,獵者都係以英軍為主。

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-1-11 08:22 PM 發表
白癡仔冇腦嘅,唔通引入老虎咩?
發打獵牌,比人去打獵,打到的豬比酒樓搞野豬宴啦!
不過到時保育L,正義L又會嘈?香港人煩死人。
呢個係最真嘅留言

引用:
原帖由 cyberduct 於 2019-1-11 08:37 PM 發表
我諗毛孟靜同陳淑莊可能係野豬天敵,見到佢地野豬都嚇L死

引用:
原帖由 bbtcso 於 2019-1-12 12:31 PM 發表
提議嗰個都白痴啦!
回答個位仲白痴。

政府官員太認真回覆議員廢噏!!!

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
天敵乜唔係人類咩~叫引入天敵果位人兄去豬豬出沒地方趕番佢哋入深山囉~

得啖笑

引用:
原帖由 sssvpa 於 2019-1-12 12:17 AM 發表
以前朋友在烏絞騰捉到隻野豬,有幸食過一次野豬肉,十分好味,令我一生難忘,唔明白點解咁多野豬都唔比食
好食過西班牙黑毛豬啦!

倡議同回應係分別兩個人。 但人人睇完都當係一人提意既白痴答案。  係理解能力低定有閱讀障礙。

邊有咁on居議員,記住佢下次米投票俾佢,人類就是天敵,如果打死野豬冇罪可攞嚟食,香港野豬好快絕種!

引用:
原帖由 衣高沽台 於 2019-1-11 08:13 PM 發表
引入獅子及老虎.................妖佢老味都岸鳩鳩,獅子老虎會食人架
到時咪又可再引入天敵,大笨象,恐龍囉,😂😂😂

到時要打老虎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]