• 瀏覽: 46,324
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
有病先用猛獸去治野豬!佢精神有問題的白痴精

所有動物嘅天敵就係人,每日send百五人响嗰度起鐵皮屋住,唔使一禮拜連一條豬毛都見唔到

引用:
原帖由 kayakfans 於 2019-1-12 10:42 AM 發表
提出用天敵那個人兄人都痴痴地架
回應果個都係同Lv的。
什麼「暫不考慮」?
應該說絕不考慮啦。大城市郊外怎可能引入獅子老虎熊人呢?

佢係唔係想講引入紙老虎或道具老虎!!

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
遲D再考慮

引用:
原帖由 維修員亞達 於 2019-1-12 12:17 PM 發表
叫班on9議員玩下鬥獸棋先啦🤣
到香港冇晒野豬後,屆時再引入大象來對付已用完沒有利用價值的獅子、老虎。
到沒有獅子、老虎後,又引入老鼠來對付大象,不怕,香港四處老鼠為患,好易搵。

提議嗰個都白痴啦!

咪傻,獅子老虎來到香港有人餵,點會無端端去攪野豬?皮厚肉又騷!
其實野豬的天敵只有一樣:獵人!
開放俾獵人可以隨便帶獵槍打野豬,三個月之內肯定搞掂曬!

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
每年秋風起,集體上山打野豬。

引用:
原帖由 bbtcso 於 2019-1-12 12:31 PM 發表
提議嗰個都白痴啦!
暫不考慮,即係遲啲會考慮啦。
回應果個都係相同質素的

引天敵咁都諗得出~香港人果然智力低下,也是常識差之故

治野豬搵獅子老虎,咁治獅子老虎又引入其他動物,不斷一物治一物,香港野生動物園不是夢

人已經是所有生物的天敵啦!

所以話土佬都係痴能線

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]