• 瀏覽: 46,422
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
暫不引入?應該係永不引入吧?講緊獅子老虎。

引用:
原帖由 kk246hk 於 2019-1-11 11:57 PM 發表

佢以為捉緊鬥獸棋
獅子、老虎的天敵係大象
不過大象會比老鼠食

不如估勵燒臘店選用野豬

引入大6人

香港人連幾億萬年係地球生存嘅頂尖物種沙魚都基乎食到絕種,果區區野豬🐗無可能攪唔掂。

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-1-11 08:40 PM 發表

講到香港人咁高尚。你試下香港俾食貓同狗呀!
唔通大陸食野味冇香港人?
送多幾個五毛狗去喂野豬仲好,反正呢d人出賣良知下世入硬畜牲道。呢世用黎喂被人類霸佔棲息地嘅野豬積返d陰得啦!

雞ge天敵係雞珍
雞珍調職就冇人識做嘢
等緊下位殺豬英雄

引用:
原帖由 果個大牛牛 於 2019-1-12 12:08 AM 發表
引入獅子老虎後又要引d咩天敵呢?
恐龍

引用:
原帖由 chatjai 於 2019-1-11 11:48 PM 發表
野豬的天敵,其實是中國人。烤野豬,諗起都想食
我諗起之前丹麥既生蠔事件

其實叫打獵隊定期上山打野豬就得啦,野豬一般你唔理佢,佢唔會主動攻擊你,反而應該去搞下啲馬騮仔好過啦。

以前朋友在烏絞騰捉到隻野豬,有幸食過一次野豬肉,十分好味,令我一生難忘,唔明白點解咁多野豬都唔比食

我果次係食豬排。個侍應生話係野豬。

引用:
原帖由 阿姆佛倫奇 於 2019-1-11 11:46 PM 發表

仲要係原居民之子劉業強
佢唔知乜叫獻醜不如藏拙,含住金鎖匙出世嘅二世祖冇常識兼冇腦,呢d咪佢老爸嘅報應囉。

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
野豬嘅天敵咪人類囉……🤦🏿‍♂️

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
笑屎人
係中國宣傳食野豬當補品
咪即刻冇晒野豬囉
絕種添呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]