• 瀏覽: 46,354
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
引用:
原帖由 衣高沽台 於 2019-1-11 08:13 PM 發表
引入獅子及老虎.................妖佢老味都岸鳩鳩,獅子老虎會食人架
咁起碼解決到野豬問題先啦

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
天敵!笑都唔知笑到幾時。幾時到引入美加地區闖入人類後花園搵食啲黑熊?反正香港都唔少入人後宮甚或真係入後花園搵食嘅男女事宜。野貓訓練營最多係眼高手低唔知有幾難;我諗有人畀隊獅群佢嘅話佢真係會放出去。

咪傻啦,到時又話老虎食人

只要政府肯射殺野豬,一個星期全港野豬都死9哂啦,不過係班保護動物既仆街阻頭阻勢

引入獅子老虎丶痴膠花

超攪笑:暫不考慮引天敵獅子老虎等治野豬。

可以先引入獅子、老虎治野豬,不過為免吃肉動物威脅人類,可以再引入恐龍治獅子、老虎。

不過零零漆話,暴龍係鬼鬼鼠鼠走嚟走去果條,抑或呀…………果條。如果係呀…………果條好衰咖噃,專追住d細蚊仔嚟咬喎,咁點算。

劉耳完岸鳩,個9官仲岸鳩,暫不考慮,乜原來佢真係有考慮日後考慮引入獅子、老虎咖!咁唔爭在引入恐龍啦。

或者引入外星人捉野豬都得。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-11 08:39 PM 發表
野豬食唔食得?
食得

派人捉哂佢等人領養

計我話比d豬肉佬同燒臘佬可以合法殺野豬泥賣野豬即刻少幾成la

看來要從新引入龍虎豹先幫到班村民。

唔L係呱  出段講豬噢野味一天遊  連野鴿麻雀處理埋刀得  

使唔使呀...
批准俾人捉黎食乜得囉

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2019-1-11 10:47 PM 發表

梗得,好正咖,d肉好有彈性。好多年前係波蘭食過。
用來整獵人燉肉?

引用:
原帖由 ttyem 於 2019-1-11 08:15 PM 發表
喺大陸放消息香港任捉野豬,野豬就會消失
果然有眼光,勇敢嘅中國人會做得很徹底。

引入獅子老虎後又要引d咩天敵呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]