• 瀏覽: 46,247
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
弱智無極限! 引入:獅子及老虎,或疾病?
之後邊個去捉返D獅子及老虎?疾病更加白痴!

說這番話的人仲蠢過隻豬

可以向較低端大陸來港遊客宣傳,
以送大米或華迷手機招徠.
莫講殺香港野豬咁細蟻啦,
佢地父母都可以......

引用:
原帖由 woody666 於 2019-1-12 03:20 PM 發表

個絛白痴鄉議局劉業強以為獅子老虎只會食野豬唔會食人.
佢以為獅子老虎係人類既寵物咁,唔會咬人

邊個區議員提出引入天敵?
DL幾多錢人工津貼一個月?....

引用:
原帖由 amycheunggo 於 2019-1-12 03:30 PM 發表
弱智無極限! 引入:獅子及老虎,或疾病?
之後邊個去捉返D獅子及老虎?疾病更加白痴!
疾病果d仲危險,到時又唔知攪d咩變種出黎,又攪到一鑊粥

引用:
原帖由 cyberduct 於 2019-1-11 08:37 PM 發表
我諗毛孟靜同陳淑莊可能係野豬天敵,見到佢地野豬都嚇L死
……廣大市民笑L死!

跟住引入大象治獅子老虎,跟住要引入老舅治大象??

計我話辦
[打獵自由行] 俾我地偉大既同胞落來就搞掂。
不足一個月,野豬一定無曬。

提出都有問題……

引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2019-1-12 04:26 AM 發表

問題係:
1) 要發槍牌.  尼個我反對.  危害社會安全.
2) bow hunt 野豬太危險.  香港唔知有幾個有咁嘅膽同技術.
3) 捕豬器會可能傷及人同其他動物.
咁不如學澳洲放寬捕殺、食用……話之你野豬有幾多,兩日必然毛都無條

果然膠官

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-1-11 08:22 PM 發表
白癡仔冇腦嘅,唔通引入老虎咩?
發打獵牌,比人去打獵,打到的豬比酒樓搞野豬宴啦!
不過到時保育L,正義L又會嘈?香港人煩死人。
環保L

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
其實任何動物嘅天敵都係人類啦,仲駛乜鬼引入。捉鬼咗佢地檢疫過再送去屠房劏,作為廉價肉類出售,包保唔駛一個月啲野豬就絕跡啦。

引用:
原帖由 noeyesee1 於 2019-1-12 03:43 PM 發表
跟住引入大象治獅子老虎,跟住要引入老舅治大象??

計我話辦
[打獵自由行] 俾我地偉大既同胞落來就搞掂。
不足一個月,野豬一定無曬。 ...
傳說中, 要在一堆老鼠中, 搵最強嘅一隻
可以將佢地放入同一個缸, 過得十日八日, 死剩果隻就係最強

我睇好打獵自由行同胞 (食地溝油仍然生勾勾, 生命力不容忽視)

不過死剩種老鼠, 變成無敵公害喎

証明亞發叔個仔刀糸弱智或儍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]