• 瀏覽: 46,420
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
人已經係所有動物的天敵啦.

引入內地人咪得囉.., 話野豬好保身, 骨都無得剩......XDDDDDD

戇鳩無極限

引用:
原帖由 q5756667877 於 2019-1-12 09:43 AM 發表
白L瘀引入大6人咪得囉,世上最強天敵
你家族不就是來自大陸嗎?去治野豬看看

引用:
原帖由 kkwgm 於 2019-1-12 09:50 發表

痴線咩每日咁多人行山,有人持槍去打獵幾危險呀?
打獵亦有可以唔用槍的, 用槍的亦可以用許可證制度限制資格人數地點同時間等
其實香港一直都有民間野豬狩獵隊只係限制太多同越來越不合時宜

"鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬"

條友個腦有問題? 野豬天敵咪就係人類.......人類基本上係所有生物天敵

二世祖就只識吹水。要求引入獅子老虎,咬死曬D新界人?

最大嘅天敵係人類!😧

開會時候都咁優默

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
佢可能認為老虎不吃人!

到時要引入獅子老虎天敵,即係大像,跟住又要引入大像天敵,老鼠,跟住又引入貓

痴線

引用:
原帖由 無意 於 2019-1-11 11:52 PM 發表
多鬼如,捉晒佢人工養殖,仲可以賣野豬肉,大家都有著數啦
比人飼養,兩三代就會變番家豬一樣!咁養來做乜?

十九人唸十九野

引用:
原帖由 blacksonking 於 2019-1-12 01:09 AM 發表
傻㗎引入獅子老虎,要引入埋武松至得。
茅問題,香港好多潘金蓮西門慶

多Q餘嘅,講果個是否低低地,引入天敵,天敵就是人囉,你試試放寬捕獵野豬,即時立竿見影.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]