• 瀏覽: 46,331
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
引用:
原帖由 衣高沽台 於 2019-1-11 08:13 PM 發表
引入獅子及老虎.................妖佢老味都岸鳩鳩,獅子老虎會食人架
獅子老虎唔中意食人㗎喇,人肉太多防腐劑!

食咗佢,咪咁浪費

人類本身就係所有動物既最高等天敵啦。洗咩引進低一層次既天敵?

引用:
原帖由 逝去的心 於 2019-1-12 01:15 AM 發表
劉業強錯哂嘞!!!!!!!!!!!!
野豬最大天敵唔係獅子老虎
而係大陸來港旅客
(勁縮骨慳旅費/沙灘紮營果一班"BIG SPENDER")
港府只要唔檢控佢地, 再提供BBQ爐位置, 問題就解決啦!

以夷制夷, 以畜制畜也
...
以畜制畜嘅話,首先驚就係班黃畜

野豬根本唔怕獅子老虎,獅子山、老虎岩,成日有野豬出沒。

引用:
原帖由 ttyem 於 2019-1-11 08:15 PM 發表
喺大陸放消息香港任捉野豬,野豬就會消失
那麼,野豬的天敵是⋯⋯?

只要在大陸傳出,食香港野豬抗癌和壯陽,野豬就會絕種。

引用:
原帖由 skii123 於 2019-1-11 08:42 PM 發表
睇人在野,野豬肉係好食過普通豬肉,
點解唔捉來屠宰呢?一舉兩得
到時班動物撚又話,殺豬仔冇人性,殺豬仔老豆又話拆散人地家庭,殺豬仔老母又話殺人娘親正仆街,殺成人單豬又話可能有小朋友要照顧。

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-1-12 08:16 AM 發表

芒亨。

引入多D大陸野味團,任打任食,郊野公園咁多燒烤爐,野豬多多唔夠做!

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2019-1-11 08:53 PM 發表
引入獅子老虎?點解本土人士會咁x蠢
佢都無話說係獅子、老虎。
佢曲線想政府放寬獵殺野豬。
政府官員又扮儍講獅子老虎。
根本都無諗點解決問題,開完會就算!

引用:
原帖由 SHATINYAU 於 2019-1-12 03:34 AM 發表
放班大陸大媽來捉野豬,野豬天敵就是大媽
順手捉埋啲黃畜食。香港回復和平

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-1-12 08:16 AM 發表

中國人有四條腿的除了桌子椅子外其他都能吃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]