• 瀏覽: 46,350
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-11 10:24 PM 發表
人類咪天敵囉
冇錯人類係所有動物嘅天敵

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
答這個問題的人真是很利害可以答得這麼真誠如果是我一早會話提意見嗰個人你個腦是不是生了另一到😫😫😫😫😫

我哋咪天敵囉!搞下兩年一度野味團就可以受控制了。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-11 20:39 發表
野豬食唔食得?
肉瘦少,冇家豬咁肥。肉又彈口

天歒其實就係人類,揾幾個人專賣野味就解決到

好好食㗎

引用:
原帖由 夜來人 於 2019-1-11 11:45 PM 發表
呢啲廢話就咁浪費幾個鐘時間 政府工真係好!一個廢問一個廢答 夠鐘收工
做市民好好多,隨口翕揾天敵,連天敵係乜都未知,要解釋到啲無知又野蠻嘅人明,點會唔使幾粒鐘?唔係又比人話唔聽民意,跟住又要比人話廢問廢答,政府工好做喎!

垃圾水平議員

點解唔捉D野豬絕育?

講果個白九痴

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-1-11 08:31 PM 發表
上山晨運會遇上野豬,唔主動惹佢百分百相安無事。
暫時睇本港野生的都怕人居多,當去到馬騮咁主動去搶嘅話,危險性更大.

上獅子山睇吓有冇 頂住檔先都好啊

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2019-1-11 05:05 PM 發表

【星島日報報道】大埔區議會一個委員會今日(11日)討論野豬滋擾問題。鄉議局劉業強日前表示,擔心野豬感染非洲豬瘟,成為傳播豬瘟媒界,又指野豬影響市民安全,倡議引入天敵對付野豬。漁護署高級濕地及動物護理主任張家盛回應說,野豬的天敵可能是頂級食肉動物,包括獅子及老虎,另一個天敵就是疾病,此方法風險高,署方暫時不會考慮。
漁護署表示,2017年在全港收到738宗野豬出沒報告,較2011年急升3倍, ...
呢d議員食屎屙飯,簡直是智障的!

老虎係香港原居民,都比佢天敵做低哂,野豬又使乜驚呀?

開禁可獵可食,乜都能絕,何需引乜Q天敵,人類就是對所有物種的天敵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]