• 瀏覽: 46,240
  • 回覆: 588
  • 追帖: 5
+11
發個打獵牌咪得囉

野味體內有可能致命寄生細菌。吃者一不好彩,細菌上腦或肝

應該同環保局合作,將來廚餘比野豬食,養到大就攞去屠房劏來食,任何動物最大的天敵都係人

劉業強錯哂嘞!!!!!!!!!!!!
野豬最大天敵唔係獅子老虎
而係大陸來港旅客
(勁縮骨慳旅費/沙灘紮營果一班"BIG SPENDER")
港府只要唔檢控佢地, 再提供BBQ爐位置, 問題就解決啦!

以夷制夷, 以畜制畜也

獅子老虎 邊條智障嘅屎橋⋯⋯ 遇到野豬都唔一定有事,分分鐘佢怕左你,遇到獅子老虎嘛 似乎要武松上身先得咯。

引用:
原帖由 Rapido 於 2019-1-11 11:04 PM 發表
邊個低能仔叫引入天敵咁戇怴?到時咬死人又再搵獅子老虎天敵…………全世界生物嘅天敵咪人類囉!
係動物界,應該得成年大象係獅子老虎唔夠膽惹,引入獅子老虎食野豬,轉個頭又要引入成年大象去趕佢地

暫不考慮,風險高,
遲d風險降低咗,就即時引入不吃人的獅子老虎
搞掂,close file

引用:
原帖由 逝去的心 於 2019-1-12 01:15 AM 發表
劉業強錯哂嘞!!!!!!!!!!!!
野豬最大天敵唔係獅子老虎
而係大陸來港旅客
(勁縮骨慳旅費/沙灘紮營果一班"BIG SPENDER")
港府只要唔檢控佢地, 再提供BBQ爐位置, 問題就解決啦!

以夷制夷, 以畜制畜也
...
C兄又幾有荳奶喎

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-11 08:39 PM 發表
野豬食唔食得?
一次,去大陸鄉鎮飲宴, 肉味濃香D。。。難忘第一次禮金有refund,   散席前扣除某某開支, 扣了幾拾人仔, 多了比翻你的。主人家要真係 *請飲*

腦殘無極限,引入天敵獅子老虎都講得出。咁引入咗獅子老虎後有問題,又引入咩天敵?!野豬啫、洗唔洗搞得咁複雜!見一隻、殺一隻就得,又唔係乜嘢絕種動物。

只要政府肯發牌,即獵即劏即燒純種野生黑毛豬,香港特產!

引用:
原帖由 衣高沽台 於 2019-1-11 08:13 PM 發表
引入獅子及老虎.................妖佢老味都岸鳩鳩,獅子老虎會食人架
講出來都比人笑白痴。

引用:
原帖由 ttyem 於 2019-1-11 08:15 PM 發表
喺大陸放消息香港任捉野豬,野豬就會消失
其實香港人也可食呀,返大陸都有山豬煲食。

新界好多人燒野豬食

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]