• 瀏覽: 2,228
  • 回覆: 47
+3
引用:
原帖由 踢爆 於 2019-1-11 06:22 PM 發表

晒九氣啦 賤制派
講就凶狠 做就碌撚
到立法會內投票
米全部跪九低
無線咁樣踢爆哂佢地投贊成票,仲要今次無得瀨泛民,完完全全暴露哂賤仔派掌管立會會有乜衰嘢,以後點出嚟呃飯食呀

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-11 05:58 PM 發表

自己冇睇, 重有面出黎嘈都chi 9 sin
政棍

財政司剛剛先叫大家將個波交比我,特首就激起泛民建制同仇敵愾,財政司話呢場波點踢,自己隊都嬲到頂返入入自己龍門。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 04:35 PM 發表
政府把長者申領綜援的門檻提升至65歲的決定惹來社會爭議,各黨派均表反對,特首林鄭月娥今日(10日)出席立法會答問會時針鋒相對,指對議員的反應感到驚訝,反問議員是否認得在預算案中投下贊成票。一語激起千重浪,林鄭月娥的言論隨即引起各黨特別是建制派的強烈反彈,有建制派政黨黨團即日召開「踫頭會」,研判林鄭言論會否影響地區支持者的情緒,又馬上翻查曾對公開反對有關政策的紀錄,準備來個公關大反擊。有建制派議員不 ...
身為市民就覺政黨講野都好信咩?佢地都係牆邊草黎

班議員又喺度輸打贏要!你通過咗個預算案就通過咗啦!唔通咁多個議員加埋助理無一個人睇到,佢預算案裏面都寫得好清楚啫! 唔通你同人簽完約你又賴當時無睇清楚喇喎!做人有D骨氣,唔好再嘈喇!應該支持政府施政!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-1-11 18:34 發表
財政司剛剛先叫大家將個波交比我,特首就激起泛民建制同仇敵愾,財政司話呢場波點踢,自己隊都嬲到頂返入入自己龍門。
林鄭醒呀!見風使利,順勢射入波叔三分波,睇佢點救!佢救唔掂就少個人同林鄭爭下屆特首。

其實林鄭講中重點。根本班議員就沒有看清楚預算案就作出決定。

引用:
原帖由 籠中可愛的馬桶 於 2019-1-11 05:23 PM 發表

今鋪玩殘林鄭多得前民主黨大腦羅致光,作為勞工及福利局局長出幾十萬蚊個月,交個波俾佢老細之前,有無做多d咨詢大家先,吾好剩係咨詢民主黨!好搞吾搞,搞最弱最老個班,痴線!

連最大問題係,到時要強迫60-64長者參加自力更生綜合就業計劃,即係每星期要60-64長者自資,舟車勞動4圍面試,俾人玩,俾人數,俾人笑,再過驗身合格。。。。到時一路找吾到工一路要不斷重複以上,一路乞到 ...
60-64歲新制下也不用參加自力更新計劃的, 我查過了。

不過呢次林鄭真係要收回政策,否認死路一條

引用:
原帖由 hkdundefined 於 2019-1-11 18:46 發表

林鄭醒呀!見風使利,順勢射入波叔三分波,睇佢點救!佢救唔掂就少個人同林鄭爭下屆特首。
財爺早知唔叫大家交個波比佢,索性叫大家交把刀比佢,有殺無賠。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-1-11 06:34 PM 發表
所以話廣告口號幾咁重要
呢鑊真係求仁得仁
何止交個波俾你
直頭成場波俾哂你1個對21個

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-1-11 07:12 PM 發表

咪就係,班投贊成既好鬼無恥,有著數就gogogo,無著數就反口話要林鄭收返,仲有失蹤無投同棄權果班呀!有乜資格出來吠,張超雄同 邵家臻死左去邊?一個社福界出身一個直頭係係呢個界別既議員……班建制今次衰左走去賴勁無恥但呢班泛民亦都不負責任!!仲有玩乜否決預算案丫,叫林鄭用關愛基金撥款咪得囉,比多幾年老人家緩衝咪得囉,又唔係多人攞又唔多錢果千零蚊……林鄭政府收返香港就真係玩L完啦! ...
做完功課先嚟留言啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]