註冊 登入

[本港新聞評論] 【從一而終,都比港女優勝!】港男內地娶妻跌四成 轉攻越南相睇團尋對象

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-11 04:17 PM 發表
https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2019/01/20190111_%E8%B6%8A%E5%8D%97%E6%96%B0%E5%A8%98_1_fb.jpg

內地經濟發展蓬勃,港男在內地失去優勢,過去二十年來與內地女士成婚數字急跌四成。為了成家立室,港男唯有走遠一點。有內地婚姻中介乘時推銷越南新娘「 ...
我代表全港婦女狠狠地插你一刀

你咁講就錯啦,
無論洋腸有冇錢都鐘意

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 ChasterForever 於 2019-1-11 07:05 PM 發表

港男已經廢到連大陸女人都唔吼, 遲D等越南經濟越黎越好唔知港男又要轉去邊度娶老婆呢
你估大陸女人個個都咁索咩!你見住公屋D新移民村姑大媽又好索咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2019-1-11 04:27 PM 發表

再過兩年,港仔要搵印度西施了
差婆一樣唔屌港男

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Western_Sausage 於 2019-1-11 08:53 PM 發表

越南女仔大多數16歳已破處

PS: 我有越南女仔friend同我講
港女起碼早兩年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2019-1-11 04:27 PM 發表

再過兩年,港仔要搵印度西施了
咁天竺男人點算?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Car-lover^^ 於 2019-1-11 04:50 PM 發表

不漏道nine 木精濕梅🤣
Bắt đầu từ nay, một chính sách mới về thuyền nhân Việt Nam đã được chấp hành tại Hồng Kông. Từ nay về sau, những thuyền nhân Việt Nam kiếm cách nhập cảnh Hồng Kông với thân phận những người di tản vì vấn đề kinh tế sẽ bị coi là những người nhập cảnh phi pháp. Là những người nhập cảnh phi pháp, họ sẽ không có chút khả năng nào để được đi định cư tại nước thứ ba, và họ sẽ bị giam cầm để chờ ngày giải về Việt Nam.

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-1-11 05:36 PM 發表

近廣西的
識講粵語
不過
就算唔識又如何 ?
好多賓賓姐姐
講中文 正過趕女
分別在於安南人用得起洗潔精而僕人國沒有
https://youtu.be/EHwmkYuHxGM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 食死貓的肉肉 於 2019-1-11 06:17 PM 發表

揾賓妹仲唔駛請工人姐姐添
安南人有潔廁劑,在日本城有售,而後者沒有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chan198999 於 2019-1-11 06:53 PM 發表

其實世界從來不缺選擇,只是看你敢不敢去結識異國女子,其實你敢連俄妹都得。
露國女人視契丹男人為香悖悖,因為露國男人多數都是酒鬼又打老婆(大統領普京是例外),是短命種來的,至少契丹男人是憐香惜玉一點

其實同乜野國家嘅人通婚都好,門當戶對其實唔過時架,老餅一個走去搵個年輕貌美,諗下都覺得死神喺前面等緊你啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Western_Sausage 於 2019-1-11 08:55 PM 發表

港男一定處於劣勢,唔同大陸女仔講普通話,唔識越南話一定被人呃
人地廣西咁猛。都被騙。香港拖得幾只馬過越南?唔騙你騙邊個。除非女真係喜歡你。如果買賣性質。死梗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芯雪 於 2019-1-11 07:41 PM 發表

應該果d女唔係住胡志明市,只係雙方係胡志明市見面
某人曾大言不慚表示現在安南定都在Thành phố Hồ Chí Minh/Sài Gòn

回覆 引用 TOP

有能力,
一定唔揀本土貨啦!
成個亞洲,
大把好野!

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。