• 瀏覽: 19,368
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 edith 於 2019-1-12 12:05 AM 發表

仲有01
01自己都係中資背景啦🤣

香航點會有事,阿爺一定救,等如當年AIA美國都出手救。競爭對手一定落井下石唱衰。題外話,承保香航嘅保險公司係AIA, 原本係藍十字後來轉保。所以近期藍十字高調話唔保坐香航乘客又係落井下石被復之舉。

不像香港的旅行社,隨時都可以倒閉。

老實說我不想港航出事,但港航既問題係過到呢關仲有另外一關仲大嘅債務係後面

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2019-1-12 01:59 AM 發表
填得一時得一時遲早都會爆
不錯。營運效率低下,靠借貸消錢的公司,其實不應存在於市場。

問題的根源,在於公司營利率低下。

引用:
原帖由 cosmo 於 2019-1-12 12:15 AM 發表
咁無事都係好事呀, 話晒都係香港公司....
岩嘅,年尾留留

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2019-1-12 06:15 AM 發表

不錯。營運效率低下,靠借貸消錢的公司,其實不應存在於市場。

問題的根源,在於公司營利率低下。
等下啦,毒果都未執。

港航幾好,幫到手大家平d去旅行唔好咩!

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-11 09:09 PM 發表
冇HX,UO,香港人可以一年去幾次日本?!
可以趕走一班窮遊客

買機票平過搭的士今本佢就係燒$,大陸好興嘅做生意方式,佢現在都係好似人哋卡琴卡咁,衰啲講過到初一過唔到十五,今本機票價格咁平,多做多蝕

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-11 09:09 PM 發表
真心講,我覺得機票太平對市場其實唔健康,如果一張廉航機栗係$2千5左右其實係可以接受。

引用:
冇在咪可以有錢買樓囉,樓價又有借口升嘞

引用:
原帖由 fctang23 於 2019-1-12 01:42 AM 發表

係鬼香港公司
母公司係內地企業海航
國泰係乜?

多d廉航係好事

唔好講美國嘅公司,財困只有大陸嘅公司,美國只有破產保護令,美國大公司,好多都申請過,嗰啲唔係財困嚟,大陸救親都係國家救,不論民企定國企,所有公司都會救?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]