• 瀏覽: 51,000
  • 回覆: 505
  • 追帖: 5
+18
慘死

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-1-11 03:42 PM 發表
我真係唔明,老人唔趕時間,為乜要衝紅燈,除非真係無車行
你敢講你做任何判斷都正確?

阿伯似追緊前面個人

依單嘢識揸車就知道司機唔啱,老遠已經見到有行人等過馬路,唔計老嘢狗衝,如果行50時,應該車速要落到30-40,及腳會放在brake

引用:
原帖由 TheVirgo 於 2019-1-11 03:37 PM 發表
老人家的病態,急咩野呢,咁鐘意衝燈
壽星公吊頸

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-1-11 03:14 PM 發表
【本報訊】荃灣楊屋道市政大廈對開交通燈位昨午發生奪命車禍,一名男子疑衝「紅公仔」跑過馬路時,遭一輛疑「衝黃燈」的校巴撞倒重創昏迷,送院搶救證實不治;警方調查後以涉嫌「危險駕駛導致他人死亡」罪名拘捕肇事司機。...

...
呀伯就一定唔啱,玩命咪中招囉,但小巴衝黃燈一樣死,不小心架駛引致他人死亡佢今次水洗都唔清。

過馬路要小心 睇清楚冇差佬至好過呀

雖然係阿伯跑出黎,但佢之前已經有人衝紅燈過馬路,個司機警覺性似乎低左D。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-1-11 05:07 PM 發表

呀伯就一定唔啱,玩命咪中招囉,但小巴衝黃燈一樣死,不小心架駛引致他人死亡佢今次水洗都唔清。
大佬,黃燈係去到差唔多過先轉,點避呀

個阿伯9成係自殺

願亡者往生淨土,南無阿彌陀佛!

阿彌陀佛接引圖

教車師傅有講, 去到燈位如果啱啱轉黃, 應該過埋去, 如果強行踩break仲危險.
睇cam架車過燈前仲係黃未轉紅, 司機去埋係啱既. 但係車速真係太快, 如果慢D既話唔會撞死最多撞傷.
去到人多既路口, 司機有責任睇路人過馬路. 呢單野司機同死者都有責任.

阿伯完全冇望有冇車?

引用:
原帖由 nuiz 於 2019-1-11 05:19 PM 發表

大佬,黃燈係去到差唔多過先轉,點避呀
考牌有講,見黃燈係要即時準備停車,唔係死衝,所以小巴司機入硬。

引用:
原帖由 sing2046 於 2019-1-11 04:07 PM 發表

識唔識駕車…第一日上堂,教車師父講,留意交通情況!十字路口、行人過路處…收油!睇車cam…個司機車速好快、有人路出來…踏迫力唔切! ...
死者有錯,保姆車司機一樣衝黃燈(就到燈位時)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]