• 瀏覽: 2,041
  • 回覆: 39
+4
政府執意下月起將申領長者綜援的門檻由60歲提高至65歲,特首林鄭月娥昨日(10日)更在立法會回應稱是議員去年審批《財政預算案》時批准,惹來跨黨派猛烈批評。當時一眾建制派均有投票贊成預算案撥款,其中民建聯柯創盛在電台節目中反駁預算案「電話簿咁厚」,有多達900多項,當中只有一項提及收緊長者綜援,強調民...

收9萬幾蚊 我只需要投票咋嘛
邊可能要睇咁厚嘅文件
雖然讀大學一份功課都唔止咁少
相信柯先生對讀大學做功課應該好有心得

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190111/59129635

引用:
原帖由 copper101 於 2019-1-11 01:30 PM 發表
政府執意下月起將申領長者綜援的門檻由60歲提高至65歲,特首林鄭月娥昨日(10日)更在立法會回應稱是議員去年審批《財政預算案》時批准,惹來跨黨派猛烈批評。當時一眾建制派均有投票贊成預算案撥款,其中民建聯柯創盛在電台節目中反駁預算案「電話簿咁厚」,有多達900多項,當中只有一項提及收緊長者綜援,強調民...

收9萬幾蚊 我只需要投票咋嘛
邊可能要睇咁厚嘅文件
雖然讀大學一份功課都唔止咁少
相 ...
叫乜撚野屈?!

柒柒柒推行單野前,一定要係行政會議傾及得行政會議通過,
民賤聯係行政會議有席拉,
佢地民賤聯議完內部無溝通架?!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 01:55 PM 發表

叫乜撚野屈?!

柒柒柒推行單野前,一定要係行政會議傾及得行政會議通過,
民賤聯係行政會議有席拉,
佢地民賤聯議完內部無溝通架?!
有d泛人都冇睇, 當日支持
泛人咁多律師.........眼漏???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-11 02:00 PM 發表

律師唔代表會逐頁文件睇。

而且建制派亦唔少律師,容大律師都話屈佢!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-11 02:00 PM 發表

呵呵…泛民支持固然有問題,但而家係九成以上建制派投贊成要,呢果責任難辭其咎,而家重係度推搪卸責,不知所謂!!

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2019-1-11 10:11 PM 發表

呵呵…泛民支持固然有問題,但而家係九成以上建制派投贊成要,呢果責任難辭其咎,而家重係度推搪卸責,不知所謂!!
特丑做得太卑鄙了!明屈啦!太肉酸了!

啲中國邏輯 好喜歡
你話緊佢有問題呢 佢即刻話 人地都係咁啦 又唔見你話佢

如果份合約厚,係咪簽左名都可以唔認數?

比10頁佢地都唔會睇 字都唔識 識就唔會banner錯晒啦

班垃圾咁高工資
連看電話簿都無能力?

要減工資了

厚得過你 D 面皮?

被人屈、累到市民利益受損,仲笑得咁開心,

同林書機有得 fight 啦!

唔係每一項都要表決咩?即係每次投票都唔知自己投緊乜?

原來我地D議員們連投支持乜都唔知,總之凡是政府提議的我都投票支持示。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]