• 瀏覽: 7,078
  • 回覆: 86
+2
引用:
原帖由 nklj1 於 2019-1-11 05:36 PM 發表
垃圾老人
好多綜援老坑50-60碎個仔先得4-5碎
咁多幾舊係幾好洗架diu

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 05:09 PM 發表

Bno? 你有?
佢聲稱有

5日冇食飯仲咁好氣力

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 01:28 PM 發表
新蒲崗街頭,有一位老人,每日12時至晚上9時,在人來人往的街......

又有大陸人(新香港人)利用香港人既好心去呃錢!呢d人唔死無用

新聞來源連結:
https://nextplus.nextmedia.com/article/2_648935_0 ...
哩個阿婆講純正廣東話架,手揸2層舊樓,一睇就知地道香港人啦,黃絲L

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 01:28 PM 發表
新蒲崗街頭,有一位老人,每日12時至晚上9時,在人來人往的街......

又有大陸人(新香港人)利用香港人既好心去呃錢!呢d人唔死無用

新聞來源連結:
https://nextplus.nextmedia.com/article/2_648935_0 ...
根據查冊資料顯示,朱婆名下有兩項物業。自住的私人物業位於新蒲崗廣場第一座,2009年以二百三十萬買入,現時銀行估價六百四十萬。而她名下另一物業新蒲崗大廈,現時銀行估價三百二十一萬,兩個物業合計價值接近一千萬。。。。。你沒有看內容???又盲說她是大陸人?唉,真黑

善事是否善,不在於受者而在於施者,不要被一位惡人而令有需要的人受苦。做惡事一定會有報應。

引用:
原帖由 小估神 於 2019-1-11 07:57 PM 發表

哩個阿婆講純正廣東話架,手揸2層舊樓,一睇就知地道香港人啦,黃絲L
唔係化?咁叫純正廣東話?咁你可能重細,未返過東莞玩

利用香港人既好心去呃錢!真係唔要得.

引用:
原帖由 kingskk 於 2019-1-12 02:15 PM 發表
利用香港人既好心去呃錢!真係唔要得.
呢d大陸人最叻

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-11 05:41 PM 發表

佢聲稱有
咁佢都比無好既

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-11 05:35 PM 發表

冇野做, 重出街.......
唔怪之得改到65, 差幾舊水咁大反應la

不過見d老鬼(60-70), 拖住個5-6碎落街玩, 以為係孫, diu 原來係仔黎
多幾舊水真係可以同個仔食下雪糕既 ...
我為你著想咋呀伯。你只靠個一元,半元既「稿費」唔夠生活架

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-12 04:15 PM 發表

咁佢都比無好既
就係有就以為自己係英國人,可惜英國人唔收佢

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-12 04:45 PM 發表

就係有就以為自己係英國人,可惜英國人唔收佢
收唔收好難講,起碼可以去歐洲打工先。

凶零老毛?

引用:
原帖由 小小筍盤 於 2019-1-12 05:28 PM 發表
凶零老毛?
大陸人呃人最拿手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]