• 瀏覽: 6,702
  • 回覆: 6
引用:
原帖由 chilawytk 於 2019-1-11 12:04 PM 發表
請低調或封殺這一新聞, 因為它是損害人家西方國家的利益的.
應該有洋奴話中國草菅人命,拿呢D野來展示...

跟住醫院駛鬼用5G..用有線光纖連接咪得囉...

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2019-1-11 12:11 PM 發表
開刀不見醫生面,
5 G 技術太超前,
遠程操作如親至,
濟世服務更周全。
美國 AT&T 既 5G EVOLUTION 又做唔做得到...

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2019-1-11 12:19 PM 發表
幫牛什佬切牛什可能得。
鬼佬唔食牛什..

牛什一係急凍賣俾中國或東南亞,
一係用攪拌機攪碎晒當寵物糧食配料...

所以用5G E 攪得掂...

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-1-11 04:37 PM 發表

5G的網路延遲時間降到一毫秒以下, 真係等同醫生在現場同步, 如果日後5G應用時真係達到這效果, 當然用無綫方便過有綫傳輸, 簡單例子, 你在家中用手提電腦, 你會選擇插條數據線還是使用WIFI ? 相信絕大部分選擇WIFI ...
近排好似華為5G頻傳捷報,,

其他愛立信,諾基亞,三星進展又如何???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-11 05:01 PM 發表
吊, HK d廢西以為5G 係打機爽d, DL快d, 月費貴架jar
日本NTT DOCOMO和華為試 INTEGRATED BACKHAUL (IBA),

又用三菱天線陣列試和車以27Gbps通訊..
應該係以5g作直播賽事信號轉駁,以8k video作直播..
一個8k信號要穩定 100Mbit/s, 廣播車同時間可能有十數個頻道要接上廣播中心再揀選合適頻道直播...

大把application,但唔夠快,delay大,疾下疾下,就唔夠人鬥...

引用:
原帖由 6seven 於 2019-1-11 05:07 PM 發表
一般當然用有線方式連線.
佢特登用5G 作實踐只係話比人知, 佢地5G 技術可靠度可以入手術室.
正如為賣藥而表演心口碎大石.
當然唔止賣藥..
好似常年汶川地震,有線震斷晒,
但無線網絡只要有一點連上光纖,
再以微波連去一定既4G基站,
就可以快速令如銀行等機構恢復服務...

同一道理,
災區如要即時展開救援,只要在數十公里外有據點連上光纖..
災區可以用無線5G連接,由軍人搭建臨時醫療帳篷..
醫生可以透過5G幫災區有需要既人做手術..
而唔駛冒險進入災區..

去好多國際無線電會議展覽,你會見到一些如流動發射站車輛,
緊急架設無線電基站,在天災人禍快速提供無線覆蓋,係通訊業近年一個市場...

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2019-1-11 05:10 PM 發表
用老尾5G,病人會唔會命都無埋!
疾下疾下,睇唔清,醫生話做唔到手術...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]