• 瀏覽: 42,983
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 10:48 AM 發表
記者從上海市徐彙區太平洋數碼廣場的經銷商處瞭解到,iPhone XR、iPhone 8、iPhone 8 Plus、iPhone X、iPhone XS和iPhone XS Max等產品均有價格鬆動,幅度在200-400多元不等。另外記者從京東獲悉,1月11日零點開始,京東平台的iPhone8/8P的價格將下調至3999元和4799元,較變動前分別下調了600元和800元,與蘋果官網報價5099元和5999元分別相差1100元和1200元。
京東自己減價就屈蘋果減價
你果然無腦

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-1-11 11:44 AM 發表

新聞都出左啦

https://hk.news.yahoo.com/蘋果罕有在華減價賣-iphone-xr-勁減-rmb450-040021424.html
中國的《每日經濟新聞》從華強北的手機經銷商的情報指,他們收到蘋果美國總部那邊的要求,減去iPhone XR/8/8 Plus/X/XS/XS Max 價格,從 1 月 9 日華強北批發價情報顯示 iPhone XR 批發價下跌最多,跌 450 人民幣,而 iPhone X、iPhone 8 和 iPhone 8 Plus 批發價也要跌 100 至 450 人民幣不等。

華強北都信,不如你話阿cook直接打比先達lok哥叫佢減價啦聰明仔

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 12:12 PM 發表

呵呵, 睇下你樓下48樓. 無腦的係你.
咁你睇左我回覆未呀,叻唔切咁款

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 12:30 PM 發表

你就真係叻唔切. 有critical thinking 係好. 但唔係自己up up就可以當事實, 都要用少少時間揾下有冇證據支持你自己的論點先得.

我就揾到多一個證據支持我的論點啦.

http://www2.hkej.com/instantnews/china/article/2036140
澎湃新聞報道指,京東表示是次減價是因蘋果公司降價,目前看不是限時促銷。 ...
你睇完都唔明就真係蠢到悲哀喇
京東減價係京東既事,關蘋果咩事呀聰明仔

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 12:56 PM 發表

你唔識中文? 定係已經唔識兜, 唯有扮傻? 京東話係因為蘋果減價, 所以佢地先減.
京東話係就係?咁我話你無腦你係咪真係無腦先?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 05:53 PM 發表

得啦得啦, 咩人講的都一定係假, 就算蘋果自己講的都係假, 得你講的先係真. 呢D我地明架啦.

[認真MODE] 有時我都會講錯野, 發現自己講錯野, 我會認錯. 就算唔認錯, 至少會收口. 好似你咁, 如果明明錯左, 都仲要不斷死撐亂撐, 只會比其他人覺得你蠢. 你自己諗諗有冇道理啦. ...
本來我都想放過你為免你繼續出醜,不過你呢D無腦人士唔篤到你底都無用。
https://hk.news.yahoo.com/傳iphone減批發價-大陸吸客-020814350.html
自己睇啦。好心你唔好再丟架喇。

深圳華強北近日有消息指,蘋果公司為刺激中國業績,降低批發價以吸引果迷購買。雖然蘋果公司的中國辦公室否認此事,但消息流出後多個中國網購平台,包括天貓、蘇寧、京東等陸續宣布將iPhone減價,當中最新推出的iPhone XS及iPhone XS Max更勁減一千五百元(人民幣‧下同,約一千七百港元)。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]