• 瀏覽: 43,011
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 10:48 AM 發表
為了刺激中國用戶的購買慾望,蘋果從去年年底便開始了變相的價格調整。

蘋果正在試圖通過降價,來挽回中國的消費者。

1月10日,針對外界對於蘋果公司調整產品渠道價格的報導,蘋果公司官方客服對21世紀經濟報導記者表示,不管是批發還是零售,蘋果官方都沒有降價的消息。

記者從上海市徐彙區太平洋數碼廣場的經銷商處瞭解到,iPhone XR、iPhone 8、iPhone 8 Plus、iPhone X、 ...
就快到4000先有人買.
我下次換機都會轉android one 電話

減價即踏上末路證明產品已經脫離創新

引用:
原帖由 sonso1027 於 2019-1-11 12:00 PM 發表
沒有教主的蘋果曾經面臨破產, 不過我都唔希望會發生, 我買左好多歌同戲, 第日會唔會冇曬 
教主入番蘋果起死回生。
聽聞佢係咁
從來唔睇客戶調查。
唔係你想要乜,而係我想比乜你。
從來唔理財務報告
唔著眼揾幾多錢,而係有幾創新。
從來唔睇中國市場
你鐘意用就用,唔用就唔用,唔希罕大陸水。

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-1-11 10:48 AM 發表
為了刺激中國用戶的購買慾望,蘋果從去年年底便開始了變相的價格調整。

蘋果正在試圖通過降價,來挽回中國的消費者。

1月10日,針對外界對於蘋果公司調整產品渠道價格的報導,蘋果公司官方客服對21世紀經濟報導記者表示,不管是批發還是零售,蘋果官方都沒有降價的消息。

記者從上海市徐彙區太平洋數碼廣場的經銷商處瞭解到,iPhone XR、iPhone 8、iPhone 8 Plus、iPhone X、 ...
其實它一值都是暴利,
利用中國人喜歡炒的心態,
運用二手市場有價,
愈賣愈貴。

減得太少

這就是3億人口和13億人口的分別了...

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2019-1-11 11:02 AM 發表
你老味封鎖咁多功能冇得用更係買其他機種好過
唔鎖著咁多功能唔得,唔鎖部機就會無咁暢順,任你用米搞亂部機行得慢囉。

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-1-11 01:14 PM 發表

係毒果先癌症三期!

android如日中天

另外,2018-12-04,Samsung延長贊助IOC至2028!

期待華為三星點鬥!毒果沒落!
Android 智能電話如日中天? Smart Phone 全球出貨已經下跌咗幾年囉窩,點樣"中天", 玩時空交錯?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]