• 瀏覽: 48,775
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 hellui445 於 2019-1-11 11:58 AM 發表
建華同領展一向都出名pk
因為有犯民撐
毒果垃圾評論員連葉劉都敢恐嚇
警告唔可以再批評

其實呢個問題唔止支付寶。靠帳戶餘額,例如你增值入帳戶,商戶收錢後未過落銀行的餘額。香港當然太少人用個額太細無野睇,但大陸幾億人用,每人帳戶入面有幾蚊都唔得了。所以可以發展餘額寶基金。

引用:
原帖由 Beyond2014 於 2019-1-11 12:45 PM 發表
呢班黑社會同領展高層關係密切。
同毒果同犯民更密切
連葉劉都恐嚇

香港好多天才一見到大陸野就反,諗唔唔駛諗。根本支付寶係完全無收雙方費用,香港呢個案例同用盆桔(支付寶)收保護費一樣,你話問題係咪出係賣桔鋪頭度?

香港好多反中天才一見到大陸野就反,諗唔唔駛諗(不過佢地應該諗唔到)。根本支付寶係完全無收雙方費用,香港呢個案例同用盆吉(支付寶)收保護費一樣,你話問題係咪出係賣桔鋪頭度?

「如不安裝支付寶,就會每日搵人搞你」
講得以上這句,就知係咩人...

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:39 AM 發表

好奇一問,用戶唔需要錢,商戶唔需要錢,請問以乜資金營運?除咗賣資料,仲可以點揾到錢營運?救教
其實呢個問題唔止支付寶。靠帳戶餘額,例如你增值入帳戶,商戶收錢後未過落銀行的餘額。香港當然太少人用個額太細無野睇,但大陸幾億人用,每人帳戶入面有幾蚊都唔得了。所以可以發展餘額寶基金。

你當皆屎遊樂團死架,唔收錢邊到揾錢拍啲咁有人情味既戲谷生意,咪傻啦!!!

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:39 AM 發表

好奇一問,用戶唔需要錢,商戶唔需要錢,請問以乜資金營運?除咗賣資料,仲可以點揾到錢營運?救教
申請同使用都係免費,個人收錢碼收錢唔使手續費,但唔可以刷信用卡;商家收錢碼可以刷信用卡,手續費0.35%。至于運營資金點嚟嘅,呢D要問馬云爸爸啦,窮人操首富嘅心做乜嗻

人地寫明支付寶收1.5%收續費,竟然仲有人話唔使收
而家除咗手續費,仲要交月費。
但半年得十單交易,月費就等於白交。
呢種掃碼係要客人用手機掃商戶碼,又要客人入銀碼,咁叉麻煩邊有人用,純粹掠水咋。

支付寶係靠帳戶餘額營運。香港當然太少人用個額太細無野睇,但大陸幾億人用,每人帳戶入面有幾蚊都唔得了。所以可以發展餘額寶基金。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]