• 瀏覽: 48,603
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
擺明間嘢借支付寶來屈商戶錢?

唔係老闆自己部手機收款就得啦咩?
小鋪又唔係集團,唔洗裝部機架?

支付寶變成收陀地寶

引用:
原帖由 unico 於 2019-1-11 11:50 AM 發表
內地支付寶商戶不收費,且收入超過某個額才收好少費用,所以內地處處有微信、支付用,香港處處收費咁樣市面怎會流行。所以八達通雖方便但商鋪終流行不到。 ...
香港支付寶同大陸唔同, 要經信用卡過數, 其實D 收費就係銀行收既錢.

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:45 AM 發表

好煩就真,之前去買少少嘢,有個呀叔攪成15分鐘以上未攪到,收銀姐姐叫佢用其他付款方式,個呀叔話冇,位姐姐叫呀叔望下後面條隊,個位呀叔先拎張八達通出黎,用呢啲既人,根本唔適合係香港,人多但店舖得一兩個收錢,陪佢慢慢玩既地方 ...
我上次又係遇到個好似你咁既呀婆,但係用八仔比錢比極都比唔到,係咁磨袋,後面有人屌9個呀婆叫佢囉出梨,搞好耐先搞到,煩到呢
拿根本唔關支付事,係人既問題,d反中L就少少野係度9吹八仔點好點快,好似呢生人從來未見過八達通有事咁?
定係呢班人唔係香多係港生活,或者少出街?

自己整個收款二維碼,洗比錢你。
陀地?

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-1-11 12:17 PM 發表

香港支付寶同大陸唔同, 要經信用卡過數, 其實D 收費就係銀行收既錢.
但係班為反而反既人就會入曬大陸人數,香港人真係

呢間正衰公司, 之前青衣打架咪佢呢間囉

引用:
原帖由 Koenma 於 2019-1-11 12:14 PM 發表
擺明間嘢借支付寶來屈商戶錢?

唔係老闆自己部手機收款就得啦咩?
小鋪又唔係集團,唔洗裝部機架?
咪係
咁多即時過數app,八達通機唔用,
咁o岩咁橋用支付寶咋麻

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-11 10:51 AM 發表
夾硬放盤吉在門口隔二日來收錢一樣道理
跟本就同啲社團運作無異。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]