註冊 登入

[本港新聞評論] 【街市支付寶】建華旗下街市商戶被裝支付寶神秘公司索月費

擺明間嘢借支付寶來屈商戶錢?

唔係老闆自己部手機收款就得啦咩?
小鋪又唔係集團,唔洗裝部機架?

***想要有直昇機 想要和你飛到宇宙去
想要和你融化在一起 融化在銀河裡***
精選樓盤
樓上好多能樣真係眼盲+文盲

都唔知內容係乜

無眼睇就喪鬧支付宝

啲人係盲嘅就買部盲人手機先至回帖啦

死盲撚

企硬,唔click嘢,向毒果說不。
教協人渣=洗腦專家=名師出膠徒

支付寶變成收陀地寶

回覆 引用 TOP

🦎🐊👿🐢💀🐍🐉🦕🦖🤴🦑🐳🐋🐞🐛🦗🐼🐯🐹🐲
引用:
原帖由 unico 於 2019-1-11 11:50 AM 發表

內地支付寶商戶不收費,且收入超過某個額才收好少費用,所以內地處處有微信、支付用,香港處處收費咁樣市面怎會流行。所以八達通雖方便但商鋪终流行不到。 ...
香港支付寶同大陸唔同, 要經信用卡過數, 其實D 收費就係銀行收既錢.

引用:
原帖由 飯盒人生 於 2019-1-11 12:10 PM 發表

同班大陸都返唔到,用都未用過既盲反講黎都晒氣喇
支付寶屬垃圾級別 無人用好正常

手機無電畀唔到錢 成部手機拎出拎又要禁制麻鳩煩 明顯最衰既畀錢邊方法

最有效係防止假鈔 所以只適用於大陸

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:45 AM 發表

好煩就真,之前去買少少嘢,有個呀叔攪成15分鐘以上未攪到,收銀姐姐叫佢用其他付款方式,個呀叔話冇,位姐姐叫呀叔望下後面條隊,個位呀叔先拎張八達通出黎,用呢啲既人,根本唔適合係香港,人多但店舖得一兩個收錢,陪佢慢慢玩既地方 ...
我上次又係遇到個好似你咁既呀婆,但係用八仔比錢比極都比唔到,係咁磨袋,後面有人屌9個呀婆叫佢囉出梨,搞好耐先搞到,煩到呢
拿根本唔關支付事,係人既問題,d反中L就少少野係度9吹八仔點好點快,好似呢生人從來未見過八達通有事咁?
定係呢班人唔係香多係港生活,或者少出街?

自己整個收款二維碼,洗比錢你。
陀地?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-1-11 12:17 PM 發表

香港支付寶同大陸唔同, 要經信用卡過數, 其實D 收費就係銀行收既錢.
但係班為反而反既人就會入曬大陸人數,香港人真係

呢間正衰公司, 之前青衣打架咪佢呢間囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-1-11 12:18 PM 發表

我上次又係遇到個好似你咁既呀婆,但係用八仔比錢比極都比唔到,係咁磨袋,後面有人屌9個呀婆叫佢囉出梨,搞好耐先搞到,煩到呢
拿根本唔關支付事,係人既問題,d反中L就少少野係度9吹八仔點好點快,好似呢生人從來未見過八達通有事咁?
定係呢班人唔係香多係港生活,或者少出街? ...
唔好乜叉都入反中數,支付寶真心垃圾,方便程度差八達通幾廿皮

引用:
原帖由 Koenma 於 2019-1-11 12:14 PM 發表

擺明間嘢借支付寶來屈商戶錢?

唔係老闆自己部手機收款就得啦咩?
小鋪又唔係集團,唔洗裝部機架?
咪係
咁多即時過數app,八達通機唔用,
咁o岩咁橋用支付寶咋麻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-1-11 12:20 PM 發表

但係班為反而反既人就會入曬大陸人數,香港人真係
做銀行做支付要收錢才是正常,
點解你支付寶唔x洗收錢架,收入來自那裡,唔該解釋

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-1-11 12:17 PM 發表

百佳支付寶都係要用機,唔係QR Code 咁化學

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-11 10:51 AM 發表

夾硬放盤吉在門口隔二日來收錢一樣道理
跟本就同啲社團運作無異。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。