• 瀏覽: 48,710
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-1-11 10:33 AM 發表
商家佬真係賺到盡

去街市買餸,你會否用「支付寶」?多個由新街市大王的建華(街市)管理的新裝「香港街市」,租戶陸續接獲口頭通知,要他們安裝「支付寶」。「支付寶」本身不收商戶月費,但有商戶「被安裝」支付寶後, ...
又嚟?上次良景管理員事件後又一新招?

電子支付變成另類屈水工具

引用:
原帖由 lovecupid 於 2019-1-11 11:48 AM 發表
買舊魚腩,隻手濕立立……然後開手機攞個code…😖😖😖
跟住再傾番個電話,一面魚腥

將支付寶講成虛擬貨幣喎,噉比特幣就咪可以做實體貨幣囉!而且仲係[超級主權貨幣]添。

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:39 AM 發表

好奇一問,用戶唔需要錢,商戶唔需要錢,請問以乜資金營運?除咗賣資料,仲可以點揾到錢營運?救教
支付寶係建華營運的!???

向支付寶公司投訴!

食屎啦趙先生

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-1-11 11:27 AM 發表
香港就係多得呢的垃圾公司揸吸小本公司利潤,令香港百物藤貴,每月已收取高昂租金及管理費,所謂方便巿民原來要轉嫁收費比佢地,香港幾時先可以認真去整頓呢的吸血傷人公司。
唯一係政府應於巿民住所重新設立現代化政府街市及商舖。 ...
其實好多香港公司專從中抽水。
成日指人大陸賺你香港人錢,其實指鹿為馬,自己從中獲利既大有人在,唔係點會越做越大?

積積下奸商賺唔少呀

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-1-11 11:59 AM 發表

其實你地究竟知唔知 支付寶系乜來噶?
街市菜販用A4紙印個二維碼出來 買菜人只要用電話掃一掃 輸入支付銀碼,確定,商家手機就會自動顯示有幾錢進賬
雙方交易無需任何手續費,亦無需好似八達通咁安裝一部機器
哩則新聞個街市大王 擺明系借支付寶過橋,實則收陀地,菜販應該打999搵O記 ...
同班大陸都返唔到,用都未用過既盲反講黎都晒氣喇

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-1-11 10:33 AM 發表
商家佬真係賺到盡

https://cdn.hk01.com/media/images/2309686/org/8c58957b46abb2e1398b0cb0c101ec73.jpg

去街市買餸,你會否用「支付寶」?多個由新街市大王的建華(街市)管理的新裝「香港街市」,租戶陸續接獲口頭通知,要他們安裝「支付寶」。「支付寶」本身不收商戶月費,但有商戶「被安裝」支付寶後,突然又被通知要 ...
尅社會收保護費。

經濟差,但民生費用持續通脹,依家重多左d無厘頭雜費, 就算溫水煮蛙隻蛙依家都識叫救命啦

師奶買送用神沙幾十年相安冇事
現在...唉...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]