• 瀏覽: 48,738
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 p2plover 於 2019-1-11 10:46 AM 發表
支付寶邊有月費呢家嘢嘎?明顯建華從中掠水啦,萬惡的資本主義
商戶不如自己申請個支付寶啦,洗咩俾錢佢賺?
擺明係呃錢啦

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-11 01:19 PM 發表

即係用國民錢,惡意攻擊同行啦
同行之間競爭就實有。但點惡意攻擊同行法?可以詳細講下嗎?

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:39 AM 發表

好奇一問,用戶唔需要錢,商戶唔需要錢,請問以乜資金營運?除咗賣資料,仲可以點揾到錢營運?救教
以國內為例,你只要係支付寶a/c內將d錢轉出銀行,佢就會收你0.1%收續費。
手機支付大生態開始成熟,家陣係國內衣食住行靠一部手機絕對平常事,
越方便d人就更願意將d多餘錢長期擺係度佢。。。13億人,條數真係好和味

搵慈雲山十三太保搞掂佢啦!

引用:
原帖由 kelvin167 於 2019-1-11 01:20 PM 發表

以國內為例,你只要係支付寶a/c內將d錢轉出銀行,佢就會收你0.1%收續費。
手機支付大生態開始成熟,家陣係國內衣食住行靠一部手機絕對平常事,
越方便d人就更願意將d多餘錢長期擺係度佢。。。13億人,條數真係好和味 ...
點解我轉無數次餘額落銀行(香港/大陸),都未收過我0.1%?過10蚊收晒10蚊。

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2019-1-11 01:17 PM 發表

你又錯喇,大陸咩洗費都要稅務發票,香港求其攞張手寫單已經可以入帳。假數好易做。
你無聽過假發票?
上華強北地鐵隧道口
就已經聽到幾個大媽大叫.
貓叫貓叫
後尾聽清楚.先知講緊發票

引用:
原帖由 tpltcyk1 於 2019-1-11 11:38 AM 發表

係唔洗月費. 你識唔識野架.
同埋支付寶CHARGE最平.
現金交易
零收費

引用:
原帖由 yeungph 於 2019-1-11 01:23 PM 發表

點解我轉無數次餘額落銀行(香港/大陸),都未收過我0.1%?過10蚊收晒10蚊。
因為有quota, 大陸兩皮,過左額先至收

一定唔會用豬腐鴇,留番俾的.....

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-1-11 10:46 AM 發表
支付寶邊有月費呢家嘢嘎?明顯建華從中掠水啦,萬惡的資本主義
商戶不如自己申請個支付寶啦,洗咩俾錢佢賺?
使條L申請支那寶,打印私人支那寶個QR code出來比客掃描,仲唔使比交易手續費.

支付寶可唔可以告這奸商以支付寶名義收月費?

要用支付寶使撚你幫手然後抽佣咩,正仆街!個個貼個二維碼出嚟就ok啦,香港點解退步就係多得呢d死仆街財團,周圍害人!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]