• 瀏覽: 48,624
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-20 21:07 發表

中國將會有千千萬萬個趙連海
香港已經有千千萬萬個林子健

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-1-20 21:15 發表

"趙XX" 事件一定是假的,政府一定會嚴正處理,並對已受害的子民,一定作出適當的判決及賠償!
林子健事件呢??判決合理嗎??

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-1-20 21:04 發表

國民唔信國產疫苗,專程來香港打進口疫苗!

國産疫苗,若真的有問題,他們可向相關部們舉報,相關部們必定作出行動!
原來香港也要打進口疫苗。

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2019-1-20 09:51 PM 發表

香港已經有千千萬萬個林子健
哦,原來我對佢卻有懷疑,現在明白哂

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-20 22:06 發表

哦,原來我對佢卻有懷疑,現在明白哂
有腦的一早已看穿林子健是什麼人。也好,後知後覺總好過不知不覺。

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-1-20 08:35 PM 發表

反正國産支付工具、國産奶粉,多用、多喝有益,一定要信任國家監管制度,國産出品,一定通過嚴格監控,必是佳品!

國民日日飲用國産奶粉,一定對身體好! ...
口說愛國,腳卻出賣了

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-20 22:21 發表

口說愛國,腳卻出賣了
香港人人賣港????

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2019-1-20 09:54 PM 發表

原來香港也要打進口疫苗。
國民唔接種本地疫苗,唔信國産貨,真係唔愛國!

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2019-1-20 09:52 PM 發表

林子健事件呢??判決合理嗎??
反正國民一定要信任國家為子民服務,趙的事件一定是假的,709 大抓捕也是假的!

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2019-1-20 08:56 PM 發表

在港特區的人也要說到做到啊

但港產疫苗,可信嗎??
你的問題,請直接問相關政府官員!

但肯定的,國家對國産疫苗有嚴格監控,國民應支持國産疫苗,接種國産疫苗,一定可抵抗病毒入侵!

而家你去街市買餸唔好話啲嘢好貴 因為做商舖都係好慘八達通 要扣起1.5 percent你哋積分換禮物嗰張卡又要扣起1.5 percent dj費即是好嘈有個人唔知講乜嘢每個月唔理你有冇叫佢幫手 都要購千幾蚊一個月 仲要每個月久唔久叫你捐啲嘢出去排畀啲街坊 咁樣你買餸點會唔貴 仲有每個月的寬頻費幾百蚊 加加埋埋都係幾拿利 所以想創業真係唔好去領展或健華 一定畀人哋揸乾揸淨先走

引用:
原帖由 健靈 於 2019-1-21 08:57 AM 發表
而家你去街市買餸唔好話啲嘢好貴 因為做商舖都係好慘八達通 要扣起1.5 percent你哋積分換禮物嗰張卡又要扣起1.5 percent dj費即是好嘈有個人唔知講乜嘢每個月唔理你有冇叫佢幫手 都要購千幾蚊一個月 仲要每個月久唔久叫你捐啲嘢出去排畀啲街坊 咁樣你買餸點會唔貴 仲有每個月的寬頻費幾百蚊 加加埋埋都係幾拿利 所以想創業真係唔好去領展或健華 一定畀人哋揸乾揸淨先走 ...
支付寶的1。5巴仙好少錢啫,半年才有十單交易,濕濕碎

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-21 11:03 AM 發表

支付寶的1。5巴仙好少錢啫,半年才有十單交易,濕濕碎
係要每個月收費 八達通支付寶每個月收 各二百幾 另外再收charge 1.5 仲有其他雜費 唔係租金 一個月畀多幾千 是一萬幾

引用:
原帖由 自由人Paul 於 2019-1-11 08:02 PM 發表
嘩,同攞盤桔拎錢冇分別喎!支付寶講明唔收錢,建華就每月收費!好賺錢喎
除咗租金每個月雜費都要畀多一萬幾千條數一樣係市民找數商舖一定會 羊毛出自羊身上

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-1-11 10:33 AM 發表
商家佬真係賺到盡

https://cdn.hk01.com/media/images/2309686/org/8c58957b46abb2e1398b0cb0c101ec73.jpg

去街市買餸,你會否用「支付寶」?多個由新街市大王的建華(街市)管理的新裝「香港街市」,租戶陸續接獲口頭通知,要他們安裝「支付寶」。「支付寶」本身不收商戶月費,但有商戶「被安裝」支付寶後,突然又被通知要 ...
樓主其實有另外一個方法唔需要 回購領展只要立法政府要做嘢 因為之前領展同政府有一個協議租金協議 但係而家啲租金好似坐火箭一樣 如果政府真係實行監管 領展租金 佢就唔會咁兇狠隻狗健華一樣唔會咁惡 …… 立例管制租金 一定要做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]