• 瀏覽: 48,617
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-11 12:21 PM 發表

唔好乜叉都入反中數,支付寶真心垃圾,方便程度差八達通幾廿皮
講得啱,有乜佢哋唔啱聽,就話人哋反中
而非以事論事超討厭

咁俾左月費..支付寶仲收唔收果1.5%?

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:45 AM 發表

好煩就真,之前去買少少嘢,有個呀叔攪成15分鐘以上未攪到,收銀姐姐叫佢用其他付款方式,個呀叔話冇,位姐姐叫呀叔望下後面條隊,個位呀叔先拎張八達通出黎,用呢啲既人,根本唔適合係香港,人多但店舖得一兩個收錢,陪佢慢慢玩既地方 ...
你唔撚識用啫,關人九事咩

手機code就收到錢,裝咩鳩機,擺明落自己袋

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 12:35 PM 發表

講得啱,有乜佢哋唔啱聽,就話人哋反中
而非以事論事超討厭
香港咪俾嗰班柒頭引發 中港矛盾

支付寶唔收月費
可唔可以告比ICAC

不過告左就以後都唔洗係街市做生意

八達通都要收錢,你又唔提?

鄉土班柒頭日L日拉扯老屈人反中

引用:
原帖由 new文 於 2019-1-11 12:36 PM 發表

你唔撚識用啫,關人九事咩
除左笑,仲講乜好,關我乜事呢,除左去街買嘢可免則免以外

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-1-11 10:53 AM 發表
又話支付寶唔駛比月費....
又係香港人亂收費的鐵證

一睇就知有人借支付寶過橋

係人都知支付寶入面有個2維碼電子地址。使撚申請咩...

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-1-11 10:33 AM 發表
商家佬真係賺到盡

去街市買餸,你會否用「支付寶」?多個由新街市大王的建華(街市)管理的新裝「香港街市」,租戶陸續接獲口頭通知,要他們安裝「支付寶」。「支付寶」本身不收商戶月費,但有商戶「被安裝」支付寶後, ...
好明顯呃人錢啦,裝之前有冇講明要月費先? 係咪應該報警 不誠實使用電䐉 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]