• 瀏覽: 48,623
  • 回覆: 825
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 花花田公子 於 2019-1-11 02:19 PM 發表

因為係裝機,所以要收,不過人地大陸用收0.55%,香港
經代理商,代理商收1.5%
建華如何同支付寶磋商如何計算費用,逐單交易計或每月固定銀碼,無人知道 (商業秘密?)...

祇說親人工作的飲食業有關的支付寶所收費用方法與信用咭所收的大同少異,但支付寶要收的就比信用咭要收的少...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-1-11 12:17 PM 發表

支付寶屬垃圾級別 無人用好正常

手機無電畀唔到錢 成部手機拎出拎又要禁制麻鳩煩 明顯最衰既畀錢邊方法

最有效係防止假鈔 所以只適用於大陸 ...
所以就話同你呢啲盲反講黎都晒氣囉

洗X俾2百幾月費佢賺 自己下載個app 再用幾蚊彩色影印Q R code+十幾蚊過膠 搞掂

擺明想請多個人睇檔又唔想自己出錢咪巧立名目收收埋埋當出糧lor~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:39 AM 發表

好奇一問,用戶唔需要錢,商戶唔需要錢,請問以乜資金營運?除咗賣資料,仲可以點揾到錢營運?救教
你真係岸鳩 佢用你大數據資料用其他週邊產品加淘寶網已經夠食

引用:
原帖由 禁言先生 於 2019-1-11 11:42 AM 發表
咁都得,放盤吉收佗地原來係間花店責任
支付寶係花店,街市業主係陀地!

引用:
原帖由 cwaichan1 於 2019-1-11 12:38 PM 發表
八達通都要收錢,你又唔提?
班人只係用錢0個個之嘛,邊有錢開鋪,鬼之咁多0羊
今早第五頁留言,咁快就比班盲反洗版喇,你話佢地幾咁得閒?

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-1-11 11:27 AM 發表
香港就係多得呢的垃圾公司揸吸小本公司利潤,令香港百物藤貴,每月已收取高昂租金及管理費,所謂方便巿民原來要轉嫁收費比佢地,香港幾時先可以認真去整頓呢的吸血傷人公司。
唯一係政府應於巿民住所重新設立現代化政府街市及商舖。 ...
政府要做啲野啦

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-1-11 02:51 PM 發表

8達通就係咁,一出卡就屈左你50蚊
本土:
八仔收錢係應該既,人地要成本嫁嘛!
支付寶微信等工具收一蚊;哇垃圾

家陣老笠 

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-1-11 10:53 AM 發表
又話支付寶唔駛比月費....
智將邊識支付寶呢d高級野

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-11 11:39 AM 發表

好奇一問,用戶唔需要錢,商戶唔需要錢,請問以乜資金營運?除咗賣資料,仲可以點揾到錢營運?救教
上面咪講左支付寶收1.5%手續費囉,根本冇月費,個月費係街市收陀地,月費同支付寶冇關係。

報警啦! 如果真係話支付寶要收月費,仲唔係詐騙。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]