• 瀏覽: 23,385
  • 回覆: 271
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 02:31 PM 發表

成班人渣監硬屈林子健呢個受害人報假案
成班人渣監硬屈大陸有個所謂強力部門(即係邊個部門?又講唔出?。)喺香港拉人

林生係傻架,有精神病

智商高於50 自然會明白
引用:
原帖由 Chavez_Nysm 於 2019-1-12 08:36 AM 發表

其實你想講乜春啫?

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 09:35 AM 發表
林子健明明係俾內地強力部門擄走毆打禁錮 ,
依家警方咁衰監硬屈林子健報假案 , 有冇搞錯 ?
明明林子健係受害者 , 點解要俾人告 ?
咁仲成世界嘅 ? 咁警察殺完人再屈人自殺都得架啦 ? ...
邊忽係受害者?
佢個樣咁L樣衰,99%報假案

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-11 09:35 AM 發表
咁仲成世界嘅 ? 咁警察殺完人再屈人自殺都得架啦 ? ...
強力部門當然有方法去偽造閉路電視片段啦

已經有人話咗強力部門就唔會浪費資源去追佢
我就話,強力部門有心捉咗佢又點會放返佢出來咁戇居

引用:
原帖由 wSingsing 於 2019-1-12 02:24 PM 發表

強力部門當然有方法去偽造閉路電視片段啦
搞咁撚多野只係為咗釘佢大脾? 你話好似沙特咁搞到佢死無全屍,人間蒸發就話啫,用吓個腦啦。

引用:
白樓主咁衰唔回帖嘅?

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-12 06:23 AM 發表
呢篇報導其中有兩段寫得好

2017/08/15, 社會
林子健案的一個疑點

https://hk.thenewslens.com/article/76235

首先,當初事件最引人關注之處,在於那21口釘書釘的傷痕,相信正常人會認為,要造假的話,還不至於要如此自虐(由於他在記者會公開傷痕及往醫院驗傷,我相信那些傷勢是真的)。這並沒有排除林子健說謊的可能,然而要推翻這一點,必須提 ...
引用:
但為自己打上21口釘書釘,也不見得很合理。
呢啲咪儍瓜式嘅理由囉,咁嗰啲自殺式襲擊嘅人又真係不見得很合理啦。閣下一定係證明咗美國911事件係虛構嘅,還有所以自殺式恐襲都係虛構嘅,又點會有人會肯用自己條命嚟襲擊老美呢,真係唔見得很合理囉。

如果以「自殘來欺騙人去屈中共」同「強力部門為咗阻止佢俾張相劉霞,還要安排咁多偽證去屈佢」兩樣去比較那一樣較合理,相信現在都好難有人相信真係有強力部門咁做啦。

弱智仔黃屍真係法治第二

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-12 08:19 AM 發表

閉路電視又唔係24小時影住佢 , 你點知閉路電視冇影到嘅時間佢有冇俾人捉咗 ?
唔好問埋D小朋友野得唔得?你講野真係唔合理,佢報稱案發係5點鐘係旺角比人捉走,直到零晨四點係西貢醒翻,請問需要24小時證明咩?6時拍得被告在往西貢的小巴上,至下午6時42分,他再被拍到在西貢鄧肇堅運動場小巴站附近出現,朝海邊方向走去,途經燒烤大王、西貢酒店對出沙灘等,至傍晚7時05分拍得他在大網仔燒烤場愛月樓。夠清楚未?佢點樣由旺角比人捉走?

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2019-1-12 08:28 AM 發表

俾人釘大髀同自己釘大髀點分得出 ? 就算真係自己釘 , 你唔俾係有人用槍指住佢個頭 , 再捉住佢隻手迫佢釘自己大髀咩 ?
所以又話你小朋友囉,第一佢係報稱自己比人釘架,唔係自己釘的,明唔明?(連當事人都冇話佢比捉住佢隻手迫佢釘自己大髀,你憑咩幫佢開脫?)第二你唔係專家我唔係專家,分唔到係咪自己釘,所以唔係由我同你去講,係由專業人士去分析,即係法醫同專家,佢地既專業能力你係冇資格懷疑的,專家話係佢自己造成的。第二條問題你比咩洗腦洗到連專家都唔信而信佢講野?

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-1-12 08:44 AM 發表

正常人都會驚釘書釘唔乾淨,打落大脾會引起發炎,被放後第一時間就去醫院歲現傷口,順使同駐急症室警察報警啦。但佢就先去食碗麵,返屋企梳洗,同大佬彙報,開記者招待會,大半日後先報警。 ...
https://www.facebook.com/fakedem ... os/297049537614999/

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]