• 瀏覽: 38,957
  • 回覆: 174
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 mo88 於 2019-1-11 09:39 AM 發表

你把口食屎架?
支持,d人唔止食屎,直情係一舊屎,如果比一仟萬比佢,要佢終身坐輪椅,睇佢會唔會講得出口

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-11 09:51 AM 發表
點解隔咁耐先告???
睇完鄉討磚家分析先告

揸26真係好危險,

26都係馬路炸彈,由其係條中白線穿插個啲僕街。害死其他4個轆司機。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-11 08:52 AM 發表
【本報訊】曾在亞洲攀石界位列第一、世界排名第八的香港頂尖攀石選手黎志偉,2008年在長洲太平清醮搶包山中以10秒極速攀上包山頂並勇奪冠軍,榮膺「包山王」,但七年前一場發生於屯門公路的車禍導致他下半身癱瘓。意外後,他要靠輪椅代步,任教攀石只可口述,無法親身示範,備受掣肘;而教練續牌條件更指定他要有另一...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
岩,告7班馬路炸彈 ..... 

慢是死罪

點解拖七年前先告?
易入罪d?

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-1-11 11:13 AM 發表
路過.其實想知交通意外,是否真可以索償??如是,咁早前好多巴士炒車意外,巴士公司咪賠死.....重有,車撞人呢???
所以法例規定要買保險
有保險賠但賠到幾多都睇好多因素
如果責任在於司機咪有機會被追討賠償囉

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-1-11 11:13 AM 發表
路過.其實想知交通意外,是否真可以索償??如是,咁早前好多巴士炒車意外,巴士公司咪賠死.....重有,車撞人呢???
香港第三者保險保額係一億

問下苗僑偉保險有冇得賠

引用:
原帖由 jedickc 於 2019-1-11 11:21 AM 發表

都係保險賠,點解破產?
陳健波有好多辨法吾比錢

引用:
原帖由 estateman 於 2019-1-11 09:38 AM 發表
吾好彩
電單車🛵太危險
自從多了車cam
見到好多電單車司機枉死
意外意外,意料之外,快速公路根本就唔應該開電單車,做成這樣的結果佢自己也有部份責任!

1000萬個司機真係要破產了...不過佢又真係好慘既..7年都行唔到路...搵唔到錢...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]