• 瀏覽: 39,050
  • 回覆: 174
  • 追帖: 1
+2
佢放唔低冠軍日子
應該試下雙手爬
代表殘疾人士奪冠
好多輪椅跑手都係咁
佢以後只會在仇恨中偷生

其實而家有好多另類療法對於交通意外導致下半身癱瘓是可以康復的丶我自己就親自認識一個白人情況同呢個包山王差唔多丶佢用咗三年時間而家已經醫返同正常人的活動能力九成丶早個星期我去佢診所仲見到三個漸凍症的病人在那邊注射肝細胞效果非常明顯丶一般人認知下半身癱丶漸凍症丶中風是沒有得醫的丶這是錯誤的思想

引用:
原帖由 木村節也 於 2019-1-12 08:49 AM 發表
其實而家有好多另類療法對於交通意外導致下半身癱瘓是可以康復的丶我自己就親自認識一個白人情況同呢個包山王差唔多丶佢用咗三年時間而家已經醫返同正常人的活動能力九成丶早個星期我去佢診所仲見到三個漸凍症的病人在那邊注射肝細胞效果非常明顯丶一般人認知下半身癱丶漸凍症丶中風是沒有得醫的丶這是錯誤的思想 ...
所以索償用作醫藥費及治療亦合理。

引用:
原帖由 nklj1 於 2019-1-11 09:15 AM 發表
電單車自作
以前我學車的教練說,他以前考電單車牌的入,基本死的死,殘的殘,我建議香港還是立法禁止電單車進入高速路。。畢竟進入高速公路,車手的性命就危險了。

引用:
原帖由 ivanhohoho2 於 2019-1-11 11:26 AM 發表

但好像有上限的
一般香港第三者是一億

引用:
原帖由 NTMOS 於 2019-1-12 07:12 AM 發表
兩個司機破定產都得囉~
第三者保險香港是一億。。絕對夠保障

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-1-11 11:13 發表
路過.其實想知交通意外,是否真可以索償??如是,咁早前好多巴士炒車意外,巴士公司咪賠死.....重有,車撞人呢???
有買保險咪佢地賠囉
咩問題黎?

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-11 08:52 AM 發表
【本報訊】曾在亞洲攀石界位列第一、世界排名第八的香港頂尖攀石選手黎志偉,2008年在長洲太平清醮搶包山中以10秒極速攀上包山頂並勇奪冠軍,榮膺「包山王」,但七年前一場發生於屯門公路的車禍導致他下半身癱瘓。意外後,他要靠輪椅代步,任教攀石只可口述,無法親身示範,備受掣肘;而教練續牌條件更指定他要有另一...

https://static.appledaily.hk/images/apple ...
其實真正叫爬山,係應該無救生設備下才是本事,下下有條救命索冼手都唔會跌死梗係快,試下無救命設備下快的都要諗清楚,仲有無信心一定唔會快。

判罰1億都冇用啦兩個私機都破產.

揸得兩個陸,就有 殘廢嘅心理準備。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]