註冊 登入



引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 01:47 PM 發表


你東拉西扯咁去發我爛咋係無用。

而且我唔明點解你會咁仇恨大陸人,不斷咁侮辱大陸人。

首先,民選就唔代表唔需要制衡,
正如老闆請你(即係「選」你入佢公司,唔通就唔駛睇住你做野。)

既然你知道德國要為無制衡好希特拉,而結果要惡果負責,
點解你重要大陸人咁愚蠢、咁昂九去學?

而家已經係21世界,點解要求大陸繼續停以「武力解決一切」係野蠻年代?

唔通係你眼中,大陸人就係愚蠢、昂九、野蠻未開化? ...
你那點水平也只夠騙小孩子的,希特拉是民選上台的,他也不是獨裁者,他手下一大批軍事專家,他不是閉門獨自決定發動戰爭的,他手下的將領過份樂觀了,高估了自己的軍隊,低估了敵手而已。

  希特拉與老布殊、小布殊一樣是民選的野心家,發動侵略戰爭的本質是一樣的,區別是希特拉戰敗了,布殊及小布殊戰勝了,民選更容易產生侵略者,打外國選民快樂的看戲,不會有什麼反對的。

   中共自己建國,自己管理,有什麼問題?只要國家發展強盛了,沒有被外國侵略了,就是好政黨,不玩全民普選那種胡鬧的遊戲,非常正確,至於你覺得中共治國不好,有什麼用?你人微言輕不過是自己吹口哨吧,哈哈!



引用 TOP

被引用(2)
畜牲都沒有資格投票,你說得真好!


引用 被引用(1) TOP

呵呵呵!
你竟然侮辱完大陸人重侮辱埋中共?!

中共唔係在人民支持下打倒反動政府而上台,原來佢只係好似古代帝王咁打個天下出黎?
所以要好似古代帝王咁要「坐天下」?

至於希特拉果一段,我真係唔明白你想表達乜?因為同制衡完全九唔搭八。



引用 被引用(1) TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。