引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-11 12:14 AM 發表
呢個世界做評論 只有做得好嘅國家 同埋做得唔好嘅國家 人民過得好 同過得唔好 以中國做評論 日子比以前好太多 為什麼要轉變 轉變極有可能比現在過得差 到時後悔就遲呀 ...
所以就要連「變」的權力都無?

人地係做得好可以keep,做得唔好就可以變。

三反五反、反右、大躍進失敗造成大飢荒、再黎一劑文革,大武鬥中國人打中國人,
乜重有得再差啲咩?

被引用(7)
點會冇變嘅權力 不過呢個權力唔係所有人都有 而係一啲能力高嘅人先有 若果能力低嘅人擁有權力 就會好似英國脫歐咁 一時嘅民意係脫歐 一時嘅民意係不脫歐 點做到死

今天是全球第二大經濟體

好心啦, 仲係毛澤東時代咩, 老古董.

如果你有百幾歲,你會經歴,大清變民國變共産,有邊次D政棍(孫中山,毛澤東等人)改完變到D咩呀,咪又糸咁衰,信佢地一成雙目失明啦

中國三反五反,咪就係民主咯
人民亂政呀
文化大革命咪係,人民既群體暴力咯。既然你講得出3反5反,文化大革命係災難,甘就唔好日日講群眾暴力,民主亂政啦。

泰國紅衫軍打黃衫軍,咪就係人民暴力干政咯

你估好似英國美國甘,選黎選去都係兩黨做show 互相做戲咩。

附件

Screenshot_20181219-203502.jpg(108.82 KB)

Screenshot_20180929-215623.jpg(148.22 KB)

Screenshot_20181117-084824.jpg(143.4 KB)

「我哋有得食、有覺瞓、有屎屙已經好滿足㗎喇。乜嘢大躍進文革三反五反又唔係害死我哋啲親人,關我哋乜嘢事?」