• 瀏覽: 18,939
  • 回覆: 48
+38
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-31 01:20 AM 發表 

暫時人大75%以上係黨員,點都有啲非黨員出黎「點綴」下。

而且請唔好再歪曲橡皮圖章意思啦!
橡皮圖章唔係講緊所有議案100%係一致通過,
而係講緊唔會否決議案。

正如英女皇當年反對制裁南非,但都要批准通過。 ...
25巴仙都叫【點綴】
而且,冇人唔俾你加入共產黨播
咁當然,港毒L例外啦。

當年英皇批淮制裁南非,
只係佢當時唔行使權力否決,
不等於佢冇權力否決。

至於中國,係二千多人開多次會議,協調好哂,才交議案的,不是習一人銳了就是。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-31 01:29 AM 發表

25%的確係「極少數」。

而且你考慮埋:
4000萬黨員佔75%以上
13億幾佔25%以下,

人大就的確係中共的橡皮圖章。

點解一定要加入中共?加入中共唔代表你可以有個人意志,
亦唔可能人大橡皮圖章的問題,因為中共黨員就要跟中共中央指示投票。

所以唔加入中共,就會係無可奈何的人大少數,
加入中共,就會要係聽中共指示,
所以加唔加入中共,都改變唔到人大係橡皮圖章,
實權操縱在習總一人之手的 ...
冇乜問題,
美帝的民主共和兩黨黨員都是人民中的少數。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-31 01:59 AM 發表

成日叫人番大陸去認識今日大陸,
但又有幾何去認識外國,

美國兩黨係選民的選擇,選民永遠有權選第三黨,
正如英國自由黨,曾經係同保守黨輪流執政的兩黨,
但被選民摒棄,選民選擇第三黨(工黨),
英國自由黨變成微不足道的小黨。

人地係有權選兩黨、三黨、四黨.....的情況決定係兩黨,
但大陸係根本無得選擇下做橡皮圖章,
完全兩件事!

情況就好似你包左條大陸二奶,你有權吊佢,但你決定唔吊佢,
同你 ...
咁你嗎錯哂囉。
二奶甚至老婆,
唔係有權吊,
一樣係要得到同意,
老婆都可以告老公強姦。

至於美國的所謂選第三黨/人,就真係點啜啦,以前解釋過,不重複。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-31 01:29 AM 發表

25%的確係「極少數」。

而且你考慮埋:
4000萬黨員佔75%以上
13億幾佔25%以下,

人大就的確係中共的橡皮圖章。

點解一定要加入中共?加入中共唔代表你可以有個人意志,
亦唔可能人大橡皮圖章的問題,因為中共黨員就要跟中共中央指示投票。

所以唔加入中共,就會係無可奈何的人大少數,
加入中共,就會要係聽中共指示,
所以加唔加入中共,都改變唔到人大係橡皮圖章,
實權操縱在習總一人之手的 ...
25巴仙叫【極少數】,你睇下西人國的獨立議員,有冇25巴仙啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]