• 瀏覽: 18,871
  • 回覆: 385
+38
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 01:53 PM 發表

又係果一句,有都唔會報出黎,
你可以指望姓共的媒體做乜?

賊過興兵....有乜用?
你係充滿偏見 大數據年代 五支都就嚟行呀 發生任何事唔係話唔報就唔到  民間嘅信息 好快全國都會知道 你講嘅要共產黨報道 根本就唔成立

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 01:50 PM 發表

面果一浸同底果一浸分別可以好大,
月薪兩萬?
佢果女唔通係划獨木舟去美國讀書?
哈佛歷來有向各國領袖子女提供獎學金的習慣,這個你就唔恨的得咁多了。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 01:53 PM 發表

又係果一句,有都唔會報出黎,
你可以指望姓共的媒體做乜?

賊過興兵....有乜用?
又係玩新聞封鎖呢招。

你地唔係有好多消息人士,可靠人士,內部人士,知情人士既咩。

答呀。
舊年冧左幾多棟大廈,幾多條橋。
揾多幾多噸黑心食品,食死左幾多人。

仲有,你D老友未找數呀。
說好了的港珠澳大橋唔俾山竹吹冧,我切jj

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:09 PM 發表

咪答左你!

溫莎公爵的先例已經答左你英皇實際上唔止受法律規管,連宗教規舉都要守,
否則要遜位,
遜位君主是否重可以免受起訴呢?法律無講有豁免。 ...
所謂宗教規管。
說穿了,
只是皇室同教庭的權力鬥爭

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:07 PM 發表

根海洋法,陸地領土兩百里內的海域,都係該國領土,
所以十三里內一定係美國領土,而且無領土爭議,
所以咁係百分百沒有灰色地帶的侵入人地領土。

同南海係完全兩件事。 ...
領土(領海)係12里,二百里係經濟專屬區,不是混淆視聽。
中國航母絕對可以在邁亞密對出13里自由航行。

地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共和黨,民主黨 同 美利堅合眾國人。

結論係,共和黨,民主黨可以倒臺, 美利堅合眾國人可以消失,並冇乜野大不了。

引用:
原帖由 liberale 於 2019-1-15 01:10 PM 發表

「杞人憂天」只是拒絕完善制度的籍口。
缺乏制衡,政權獨大,為所欲為,已經出現。出動坦克輾人民,至今仍不受追究。報禁網禁,任意拉書商、律師、牧師,正在進行,無法無天。 ...
你係咪淨係睇蘋果 講實話嘅媒體你係唔會睇 坦克輾過人已經證實係假嘅 銅鑼灣書店店主被拉 已經證實咗係響大陸 其他律師牧師犯法 中國政府都有一定理據 你唔喜歡都冇辦法 但係就絕對唔係無法無天

引用:
原帖由 liberale 於 2019-1-15 11:52 AM 發表

中共引德國共產主義入關、割地蘇聯,是中國最大的漢奸洋奴。
講乜都無用,事實如此!中國共產黨近三十年將中國經濟改革,發展有目共睹!民生經濟有非常大改善!洋狗漢奸再抹黑都係多撚餘!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 02:51 PM 發表

領土(領海)係12里,二百里係經濟專屬區,不是混淆視聽。
中國航母絕對可以在邁亞密對出13里自由航行。
咁大陸可去航行,唔駛航母,而家搵隻導彈驅逐艦去都得。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 02:46 PM 發表

所謂宗教規管。
說穿了,
只是皇室同教庭的權力鬥爭
又證明你對英國制度一無所知,
係英國,英皇係兼任聖公會領袖,
唔存在什麼權力鬧爭。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-15 02:15 PM 發表

哈佛歷來有向各國領袖子女提供獎學金的習慣,這個你就唔恨的得咁多了。
但唔包機票。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 02:36 PM 發表

又係玩新聞封鎖呢招。

你地唔係有好多消息人士,可靠人士,內部人士,知情人士既咩。

答呀。
舊年冧左幾多棟大廈,幾多條橋。
揾多幾多噸黑心食品,食死左幾多人。

仲有,你D老友未找數呀。
說好了的港珠澳大橋唔俾山竹吹冧,我切jj
...
你都識講封鎖,消息人士唔多,
而且而家翻牆都罰得愈來愈甘。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 03:40 PM 發表

但唔包機票。
我勸你少浪費精力了,你此生是見不到中共倒台了,到是能見到中國超越美國,呵呵,什麼狗屁民主也不會在中國大陸出現。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 03:40 PM 發表

又證明你對英國制度一無所知,
係英國,英皇係兼任聖公會領袖,
唔存在什麼權力鬧爭。
哦。
原來係兼任宗教領袖架。
但又話受宗教規管既,
即係自己規管自己。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]