• 瀏覽: 18,938
  • 回覆: 385
+38
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:10 PM 發表

點解管理問題?
重咁多管理問題,咪就係不受制衡,可以官官相護的結果。
因為係發展中 好多嘢以前冇接觸過 一定要學習先會有進步 好似高鐵開頭起困難重重 而家任何難度都難唔到中國 學習完美制度都係 開頭一定吃苦頭 但係如果領導人完善改進 進步會好快

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:13 PM 發表

咪答左你囉!

美軍要真係主動攻擊(自衛反擊唔計)需要國會批准。
我都答咗你啦 呢樣嘢唔係美國話事 洗隻航母嚟南海 係對國家有威脅性 我理得你美國國會點諗 強硬態度 唔可以冇 而家嘅中國 已經唔係150年前嘅中國 唔會你肯南海中心 一話打就可以攻擊

引用:
原帖由 oyear 於 2019-1-15 12:17 PM 發表

美國幾時有簽海洋法呀?
所以你講既野對帝國主義者美國係唔成立既
大陸簽左嘛!

佢話大陸航母入人13公里海域。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-15 12:21 PM 發表

我都答咗你啦 呢樣嘢唔係美國話事 洗隻航母嚟南海 係對國家有威脅性 我理得你美國國會點諗 強硬態度 唔可以冇 而家嘅中國 已經唔係150年前嘅中國 唔會你肯南海中心 一話打就可以攻擊 ...
行左幾十年,有乜威脅?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-15 12:19 PM 發表

因為係發展中 好多嘢以前冇接觸過 一定要學習先會有進步 好似高鐵開頭起困難重重 而家任何難度都難唔到中國 學習完美制度都係 開頭一定吃苦頭 但係如果領導人完善改進 進步會好快 ...
由無豆腐渣工程,食物安全無大問題........變到豆腐渣處處、大陸人唔信大陸奶粉、疫苗.......

係那一門子的「學習」?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:24 PM 發表

由無豆腐渣工程,食物安全無大問題........變到豆腐渣處處、大陸人唔信大陸奶粉、疫苗.......

係那一門子的「學習」?
豆腐渣工程 呢幾年有冇 我都唔敢話冇 但係你話冇進步就冇人信 疫苗問題 中國都係依法辦事啦 有人犯法有乜辦法 大陸人食乜嘢奶粉 佢有選擇 若果冇人食 蒙牛嗰啲執咗笠喇 大陸居民有自由選擇 你又走嚟做標題 再講黑心食物 中國基本上非常嚴謹 佢更加唔介意用民間嘅力量 只要有人製造黑心食品 必定拉人封艇 民間嘅間屋你享網絡睇到 將個問題誇大啫 如果黑心食物真係你講得咁嚴重 人均壽命應該會降低 但係點解又會越嚟越長呢

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:22 PM 發表

大陸簽左嘛!

佢話大陸航母入人13公里海域。
呢個世界不嬲只有美國最橫行霸道既。
南海不嬲都係中國,係有歷史根據。

附件

Screenshot_20190115-122631.jpg(112.33 KB)

Screenshot_20190115-122803.jpg(140.75 KB)

Screenshot_20190115-122711.jpg(150.77 KB)

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:12 PM 發表

你要視大陸人只可為奴,咁你咪為奴囉!
點解你要人同你一樣為奴?
奴你屁呀?習近平每月才兩萬元人民幣的薪水,不和馬雲、王健林比,中國最少也超過幾千萬比習近平收入高,到底誰是奴呀,你見過做奴的富貴過主人的嗎?連起碼的常識都沒有,中共不過是一群代理人吧了。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-15 12:06 PM 發表

杞人憂天嘅事 而家喺大數據年代 任何不平等嘅事 都唔容易封鎖 根本冇乜好驚 驚就只係驚中國做得越嚟越好
「杞人憂天」只是拒絕完善制度的籍口。
缺乏制衡,政權獨大,為所欲為,已經出現。出動坦克輾人民,至今仍不受追究。報禁網禁,任意拉書商、律師、牧師,正在進行,無法無天。

引用:
原帖由 liberale 於 2019-1-15 01:10 PM 發表

缺乏制衡,政權獨大,為所欲為,已經出現。出動坦克輾人民,至今仍不受追究。報禁網禁,任意拉書商、律師、牧師,正在進行,無法無天。 ...
坦克輾的不是人民,是公開反政府,違反戒嚴令的暴徒,拉犯罪分子從來都是維護法紀,中國制度是全球最好的制度,反共反中的壞人氣死吧,哈哈!

引用:
原帖由 liberale 於 2019-1-15 01:10 PM 發表

缺乏制衡,政權獨大,為所欲為,已經出現。出動坦克輾人民,至今仍不受追究。報禁網禁,任意拉書商、律師、牧師,正在進行,無法無天。 ...
習近平最近講過六四是反革命暴亂,六四那些在廣場豎立什麼女神像,一看就是帶路黨人。

引用:
原帖由 請你說真話 於 10/1/2019 23:47 發表
地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共產黨 同 中華人民共和國人。

結論係,共產黨可以倒臺, 中華人民共和國人可以消失,並冇乜野大不了。 ...
I totally agree with you

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-15 12:48 PM 發表

奴你屁呀?習近平每月才兩萬元人民幣的薪水,不和馬雲、王健林比,中國最少也超過幾千萬比習近平收入高,到底誰是奴呀,你見過做奴的富貴過主人的嗎?連起碼的常識都沒有,中共不過是一群代理人吧了。 ...
面果一浸同底果一浸分別可以好大,
月薪兩萬?
佢果女唔通係划獨木舟去美國讀書?

引用:
原帖由 oyear 於 2019-1-15 12:29 PM 發表

呢個世界不嬲只有美國最橫行霸道既。
南海不嬲都係中國,係有歷史根據。
有乜根據?
人地祖先係南中國海捉魚時,中國人重係陝西釣魚。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-15 12:29 PM 發表

豆腐渣工程 呢幾年有冇 我都唔敢話冇 但係你話冇進步就冇人信 疫苗問題 中國都係依法辦事啦 有人犯法有乜辦法 大陸人食乜嘢奶粉 佢有選擇 若果冇人食 蒙牛嗰啲執咗笠喇 大陸居民有自由選擇 你又走嚟做標題 再講黑心食物 中國基本上非常嚴謹 佢更加唔介意用民間嘅力量 只要有人製造黑心食品 必定拉人封艇 民間嘅間屋你享網絡睇到 將個問題誇大啫 如果黑心食物真係你講得咁嚴重 人均壽命應該會降低 但係 ...
又係果一句,有都唔會報出黎,
你可以指望姓共的媒體做乜?

賊過興兵....有乜用?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]