• 瀏覽: 18,872
  • 回覆: 385
+38
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:47 PM 發表
地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共產黨 同 中華人民共和國人。

結論係,共產黨可以倒臺, 中華人民共和國人可以消失,並冇乜野大不了。 ...
包括你消失我地都無感覺㗎,Nothing 㗎,你幾時消失啫?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 12:46 AM 發表

滿清康雍乾年代,你估有無人會預計中國人日後會衰得咁慘?

居安思危,經一事要長一智,唔好繼續弱智。

你咁叻預計,不如預期下次金多寶重實際! ...
你而家講緊200幾年嘅事,英美意法200年前預知嘅就唔會俾希特拉出世,咁就無二戰,世界和平啦!

200年呀,20年都估唔到啦!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 12:46 AM 發表

滿清康雍乾年代,你估有無人會預計中國人日後會衰得咁慘?

居安思危,經一事要長一智,唔好繼續弱智。

你咁叻預計,不如預期下次金多寶重實際! ...
就係要居安思危 先唔好學埋曬啲民主制度 中國14億人口 瞓十個派別 每個省都有一億幾千萬 一定亂過亂世佳人 中國而家嘅制度 已經慢慢超過西方社會 你叫而家改變 呢個係居心不良

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-11 12:53 AM 發表

就係要居安思危 先唔好學埋曬啲民主制度 中國14億人口 瞓十個派別 每個省都有一億幾千萬 一定亂過亂世佳人 中國而家嘅制度 已經慢慢超過西方社會 你叫而家改變 呢個係居心不良 ...
自打嘴巴!

乜有大陸人係唔想生活得好咩?

而且....中國最強大的時間,都係行緊帝制,
你又唔擁護帝制?

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2019-1-11 12:52 AM 發表

你而家講緊200幾年嘅事,英美意法200年前預知嘅就唔會俾希特拉出世,咁就無二戰,世界和平啦!

200年呀,20年都估唔到啦!
咁佢又可以預計大陸唔會再發生
三反五反、反右、大躍進失敗造成大飢荒、再黎一劑文革,大武鬥中國人打中國人,
死傷以百萬計的慘事?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 01:05 AM 發表

自打嘴巴!

乜有大陸人係唔想生活得好咩?

而且....中國最強大的時間,都係行緊帝制,
你又唔擁護帝制?
全世界都想生活過得好 就係而家過得好 為什麼改變 你講帝制嘅時候過得好 只係睇歷史 何況現在已經針對帝制最失敗原因 係一定要傳位畀兒子 而家係搵一個有能力嘅人接班 成功機會大大提高 仲有乜嘢因素要改變 只有想唔好嘅人先會諗住改變

美日英毒果的狗奴才,被十四億中國人打敗後,跑來安全自由的香討亂吠一通,你跟真狗的行為太相似了!

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-11 01:10 AM 發表

全世界都想生活過得好 就係而家過得好 為什麼改變 你講帝制嘅時候過得好 只係睇歷史 何況現在已經針對帝制最失敗原因 係一定要傳位畀兒子 而家係搵一個有能力嘅人接班 成功機會大大提高 仲有乜嘢因素要改變 只有想唔好嘅人先會諗住改變 ...
你重問而家過得好,為什麼改變?
居安思危係點解?
重話自己有居安思危?又自打嘴巴!

叻的人就唔會搞到大陸一團糟?

「毛太祖澤東皇帝」搞三反五反、反右、大躍進失敗造成大飢荒、再黎一劑文革,大武鬥中國人打中國人,
死傷以百萬計,
唔通佢係一隻蠢豬?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-11 01:10 AM 發表

全世界都想生活過得好 就係而家過得好 為什麼改變 你講帝制嘅時候過得好 只係睇歷史 何況現在已經針對帝制最失敗原因 係一定要傳位畀兒子 而家係搵一個有能力嘅人接班 成功機會大大提高 仲有乜嘢因素要改變 只有想唔好嘅人先會諗住改變 ...
師兄,你跟依班美日英毒果請來的狗奴打手講道理?唒氣啦!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 01:13 AM 發表

你重問而家過得好,為什麼改變?
居安思危係點解?
重話自己有居安思危?又自打嘴巴!

叻的人就唔會搞到大陸一團糟?

「毛太祖澤東皇帝」搞三反五反、反右、大躍進失敗造成大飢荒、再黎一劑文革,大武鬥中國人打中國人,
死傷以百萬計,
唔通佢係一隻蠢豬? ...
其實你有冇乜好講 之前覆咗你五六十年嘅錯誤已經冇得改 講完而家又返出嚟講 居安思危 就係睇下依家西方社會民主出現咗乜嘢問題 法國英國 每一個人都話自己有權 咁個社會咪亂囉 根本唔係一個完善嘅制度

引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-1-11 01:16 AM 發表

師兄,你跟依班美日英毒果請來的狗奴打手講道理?唒氣啦!
呢個都好好玩 同我過招都好多次 好過嗰啲淨係識得鬧 完全唔同你講論點幾好啲

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-11 01:18 AM 發表

呢個都好好玩 同我過招都好多次 好過嗰啲淨係識得鬧 完全唔同你講論點幾好啲
以前錯誤無得改,但應該有措施去預防錯誤再次發生。

我之前都講左:
正如你畀賊爆過格,都會要求自己加強防盜,
點會因為間屋執番好,就只講唔鎖門就可以方便屋企人出入呢啲廢話。

你而家講西方點唔好,咪正正就係見人地裝門鎖導致出入唔方便,所以就唔裝門鎖。

最後,唔該唔好再將啲無關係的事夾硬扯上關係好不好?
正如有本事的人治國,唔代表大家就會生活得好,
大陸有「毛太祖澤東皇帝」,西方有希特拉,佢地都唔係蠢豬!
想要由有能力的人帶領,第一件事就係要有足夠的制衡,
否則為害隨時更大!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 01:23 AM 發表

以前錯誤無得改,但應該有措施去預防錯誤再次發生。

我之前都講左:
正如你畀賊爆過格,都會要求自己加強防盜,
點會因為間屋執番好,就只講唔鎖門就可以方便屋企人出入呢啲廢話。

你而家講西方點唔好,咪正正就係見人地裝門鎖導致出入唔方便,所以就唔裝門鎖。 ...
中國當然有措施啦 就算習近平 如何做錯事 一樣有機會落台 例如 台灣宣告獨立 習近平如果唔打台灣的話 一樣有機會落台 表面上習近平一個人決定 實際上係一群人嘅權力 準備西方社會好 你唔代表我 我又唔代表你 一事無成

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-1-11 01:27 AM 發表

中國當然有措施啦 就算習近平 如何做錯事 一樣有機會落台 例如 台灣宣告獨立 習近平如果唔打台灣的話 一樣有機會落台 表面上習近平一個人決定 實際上係一群人嘅權力 準備西方社會好 你唔代表我 我又唔代表你 一事無成 ...
講就有!
光睇無限期連任同「太子下馬」呢兩件事,
令佢同當年袁世凱一樣,差一步就係皇帝.......

已經對可以對你講什麼「有措施」打響亮的一巴。

而且你講什麼「.....表面上習近平一個人決定 實際上一群人嘅權力......」
唔通果一群人又可以代表「習憲宗近平皇帝」做決定而「習憲宗近平皇帝」又可以代表果一群人做決定?
同西方的分別,只係人數少!

希特拉納粹黨帶領德國,初期夠好,的確令德國復興,但之後點?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 01:30 AM 發表

講就有!
光睇無限期連任同「太子下馬」呢兩件事,
令佢同當年袁世凱一樣,差一步就係皇帝.......

已經對可以對你講什麼「有措施」打響亮的一巴。

而且你講什麼「.....表面上習近平一個人決定 實際上一群人嘅權力......」
唔通果一群人又可以代表「習憲宗近平皇帝」做決定而「習憲宗近平皇帝」又可以代表果一群人做決定?
同西方的分別,只係人數少!

希特拉帶領德國,初期夠好,的確令德國復興 ...
都未有適當接班人 自己嘅能力未衰退 咁做對國家係好事 始終對手係美國 唔能夠做咗一半 搵個冇能力決定嘅人嚟咗 至於太子下馬 你唔係咁天真呀 全世界都有權力鬥爭 人民只能夠睇佢做得好唔好 係唔可以參與其中 咁簡單嘅嘢你都攞嚟講 西方邊度冇權力鬥爭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]