註冊 登入

挪威考慮加入抵制華為陣營,排除在 5G 設備供應商名單外

本主題由 socialwong 於 2019-1-11 09:31 AM 移動
引用:
原帖由 lamqqq 於 2019-1-11 02:04 AM 發表

現代版八國聯軍,祇有自強不息才不會跪下。
當年八國聯軍因為中國太弱
E+就百國聯軍就因為中國太強

回覆 引用 TOP

精選樓盤
買諾基亞

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

挪威有幾大?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-1-11 01:59 AM 發表

成個挪威國家得五百幾萬人,垃圾國家豆腐粒咁大,唔及大陸隨便一個城市,哂氣!話之佢用超貴嘅諾基亞或愛立信啦!有骨氣D,唔好再乞求中國賈佢D垃圾三文魚啦! ...
挪威人口小國力不夠,都杯葛你大陸,個個細國都唔妥你,你話大陸有幾黑人憎

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-11 02:21 AM 發表

挪威人口小國力不夠,都杯葛你大陸,個個細國都唔妥你,你話大陸有幾黑人憎
係人都知挪威係美國契弟, 睇下落背嘢鵝皮獎就心知肚明啦

引用:
原帖由 hermanqk 於 2019-1-10 10:45 PM 發表

決定抵制華為既國家
將來恐怕會為今天既決定
而感到後悔 ...
後悔唔早啲再決定。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-11 02:24 AM 發表

係人都知挪威係美國契弟, 睇下落背嘢鵝皮獎就心知肚明啦
係喇係喇,個個都係美國契弟喇。
咁中國有無契弟支持呀?
連香港台灣都想做美國契弟,大陸究竟仲有咩面講野呀?

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-11 02:26 AM 發表

係喇係喇,個個都係美國契弟喇。
咁中國有無契弟支持呀?
連香港台灣都想做契弟,大陸究竟仲有咩面講野呀?
香港人邊個想做美國契弟? 想中國比美國洽果班就必定係契弟漢奸囉!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-11 02:30 AM 發表

香港人邊個想做美國契弟? 想中國比美國洽果班就必定係契弟漢奸囉!
香港人想做美國契弟,都係被迫,你估好想做咩!
睇下依家大陸,似乜呀,睇下依家大陸人,似乜呀,國家人民上上下下,來港搗亂,
搗亂仲要香港企響大陸講野?

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-11 02:36 AM 發表

香港人想做美國契弟,都係被迫,你估好想做咩!
睇下依家大陸,似乜呀,睇下依家大陸人,似乜呀,國家人民上上下下,來港搗亂,
搗亂仲要香港企響大陸講野? ...
班契弟又話民不聊生, 香港最無自由, 又想中國比人洽, 所以要[被迫]做契弟, 真係柒得好可憐

回覆 引用 TOP

外國政府根本無証無據。
支持華為。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2019-1-11 02:43 AM 發表

外國政府根本無証無據。
支持華為。
華為打劫友商技術,抹黑友商,用假數據行騙用家,用次貨爛屏行騙用家,
支咩持呀,等執啦

The only thing we have to fear is fear itself.
安德列‧科斯托蘭尼:投機是種藝術,而不是科學
吳瑞麟:100%心理,跟選股無關。
引用:
原帖由 股貴勝 於 2019-1-11 03:12 AM 發表

其實關我哋香港人乜嘢事?
香港電訊商5G近乎用晒華為,而華為在外國近乎全部被封殺,即係日後香港會同西方國家對立,嚴重影響香港國際地位

最緊要到時香港用華為5G……香港果班異類黄絲人士……要有骨氣5好用吖……5係正屎忽鬼

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。