• 瀏覽: 37,634
  • 回覆: 306
  • 追帖: 8
+2
我地人類係外星人題目上組常加上暴力或者侵略元素上去, 實際人地可能同我地一樣, 發信號只係好奇, 會發訊號也不代表佢地科技比地球好, 不要因為某科學家言論而誤導

15億光年即係用光速都要15億年才到地球, 如果真的是"人為"的即15億年前佢地已存在. 不過就算回覆都無咩用...一來一回都30億年....我地/ 佢地都唔知變o左咩了...

我自己都信有外星生命存在, 不過是否會同人一模一樣我就唔太相信. 我聽過一個例子, 就係我們人類同猩猩的DNA只係相差好少(1.2%). 我地自己都唔會好刻意去同猩猩溝通啦. 因此就算外星人同我地DNA又只係差少少, 佢地都未必會主動找我們"對話". 

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-10 09:17 PM 發表
外星人是否存在,向來是最具爭議的一個話題。來自加拿大的天文學家,早前探測到由15億光年外太空深處傳來的13個快速電波爆發...

外星人喺地球一直存在,毋須懷疑。
你唔搞佢哋,佢哋都好少會搞人類!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190110/mobile/bkn-20190110170552874-0110_00972_00 ...
任佢噏,風水佬呃你十年八年,磚家?15億光年

係二百年前,外星人一早來左地球,降落係美國,改造部分美國人既dna出現了好多位改變世界科學力量,近二百年既地球急速發展就知啦

引用:
原帖由 Vman7 於 2019-1-11 09:21 AM 發表

可能唔係超光速飛行咁簡單,係直接時空扭曲,A點去B點距離15億光年只需幾分鐘。
係亞
係d地球人自大,核彈,可能係炮仗🧨
到時人類係佢地糧食就無得走

地球能源來源於太陽,入侵都入太陽啦,地球算老幾呀

引用:
原帖由 kof2002um 於 2019-1-10 09:33 PM 發表

根據相對論, 用光的飛行速度要15億年先到地球

即係外星人已經在15億年前發射咗電波, 地球要15億年後先收到.
錯了,15億年之前不可能預測多年後地球同一位置x 6,可能外星人可以隨意穿梳時間

直接問上帝

我相信有外星人存在,但物理定律下,來地球不易。

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-10 09:17 PM 發表
外星人是否存在,向來是最具爭議的一個話題。來自加拿大的天文學家,早前探測到由15億光年外太空深處傳來的13個快速電波爆發...

外星人喺地球一直存在,毋須懷疑。
你唔搞佢哋,佢哋都好少會搞人類!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190110/mobile/bkn-20190110170552874-0110_00972_00 ...
拿加大?吃米田共啦

引用:
原帖由 40342 於 2019-1-10 10:41 PM 發表
究竟怎樣証明電波由15億光年的距離發出呢?
可能離地球15億光年吧,但一光年等於幾多公哩?就問專家了。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-1-11 04:09 AM 發表

蟲洞理論上可行

但咁既距離 任何物質要通過蟲洞

可以話 死梗!

霍金預言 外星生物必然存在

但係 距離係令兩者永不可能遇見

物質要通過蟲洞 壓力大到可以將所有物質壓碎

第二樣 係外星生物需要既維生系統

即使人工智能製造出 唔駛食 唔怕凍 既機械人

離開地球後 要保持能源 而且並冇補給既星際長途旅行 異形劇情 只能以冬眠狀態 自動導航系統移動
...
飛船加速至光速,理論上飛船內時間值是零,即一閃就去到好遠,問題係沒有了時間,點有時間減速呢?

引用:
原帖由 silverseven 於 2019-1-11 07:49 AM 發表

可能有更快的
你一定冇見過相對論三條公式,見過就知冇咩可能超光速

發信號回覆問外星人是否支持真普選...

只要信,不要問

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]