• 瀏覽: 32,692
  • 回覆: 9
+15
引用:
原帖由 chachaping 於 2019-1-10 09:43 PM 發表
日本雖然係美國頭馬
但明年奧運, 5G 一定要盡早上馬,
其他營運商暫時無 solution
日本仔好大可能實事求是,
盡快同華為合作建網.
以前無手提電話,無智能手機時一樣可辦奧運會
用番而家4G , 4.5G技術辦奧運會吾得咩?

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 09:56 PM 發表

是的。以前用傳真機也可以做到全球生意。 但係今時今日嘅世界你認為可以嗎? 天才!
吾通而家用緊3G的人死晒?天才!

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 10:04 PM 發表

人哋用緊1000m寬頻, 先至可以參與嘅遊戲. 你用14.4 K modem. 連 參與遊戲嘅資格都冇 ,  如何有競爭力?天才!
而家日本用緊4G呀,還講14.4K?天才

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 10:16 PM 發表

比例呀,天才。
留意番上文下理先啦,有人說辦奧運一定要建5G,難道4G辦不到奧運咩?天才

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 10:40 PM 發表

第一屆奧運會希臘都係冇電話, 冇4g 3G 2G, 電傳真機都冇, 都可以辦到。
估唔到個天才仲可以死雞撐飯蓋。 果然係天才中的天才。 天才好嘢。 你啱曬。 一於聽日買部14.4 modem上網。 聽下接駁上網嘅聲音回憶一下! ...
請教天才,辦出年東京奧運是否要5G?
用現有技術4G, 4.5G能不能辦?

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 10:54 PM 發表

洗咁多錢搞一個奧運, 都係要向世界展示實力。 如果你咁嘅天才應為2022年日本仍會用4 g 來搞奧運。咁我真係佩服你嘅智慧!
2022年有日本奧運咩,天才,果然活在不同世界

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 10:57 PM 發表

咁都比天才睇到小弟打錯字, 果然是用開傳真機
你吾識米算啦

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 10:58 PM 發表

是的我唔識。 你識。 小弟失策俾你叉開話題
真君子,小弟配服
但說回正題,2020年日本奧運,吾通真係要建5G先成可算成功?
4.5G吾得咩,而且2018年世界盃一樣甘樣辦

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-10 11:03 PM 發表

你這個問題樓上有位師兄答得非常好, 你可以參考他的答案,
但2020年得番18個月時間,又要建網,又要有手機支援,夠咩

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-1-10 11:21 PM 發表

如果你只單單認為5G用在手機, 當然可以不用.
第一, 日本能在東京奧運時用上5G網絡, 全球其中一個較先用的國家, 跟辦奧運同一作用, 展示國力, 第二, 奧運後5G應用也非常廣泛, 例如金融, 醫療, 物流等行業, 更可以大力發展無人駕駛的交通工具等等 ...
那請教專家。2020年7月就係東京奧運,可以點樣係呢18個月時間內做到展示國力,係有實際用到的?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]