• 瀏覽: 32,553
  • 回覆: 17
+15
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-1-11 04:57 PM 發表

呢個應用係叫integrated access backhaul,可以用於現場廣播,如電視台直播賽事,
賽事專車一路跟住隊伍一路播(如馬拉松),
以前用微波,而家5G可以代替,頻寬更可支援8K多頻道直接送往廣播中心,再轉播全世界...
未來球賽亦可在場中安裝多個無線鏡頭,如用WIRE吊在空中,用5G送往球場主控中心,再轉播全世界...

NTT DoCoMo has actively ...
理論上重可以5g操控無人機
全程近距離追蹤運動員(如風帆比賽之類)

……不過可能會比人鬧干擾運動員作賽🤦🏿‍♂️

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-11 10:25 PM 發表

你唔好再講俾人笑啦, 香港4G同大陸4G速度差千萬里啦, 咪又係叫4G LTE, 大家舖設網絡都唔同,而且測試果部係咩手機嚟?
AT&T上週二(12月4日)表示,將在明年上半年推出首款由三星生產的5G手機。Verizon上週一也做出同樣的宣布,T-Mobile和Sprint也承諾在未來推出5G設備。這聽起來令人興奮,但你需要購買首批5G手機嗎?
財經網站CNBC報導,在美國,新的5G網絡會 ...
乜野唔好再講比人笑?唔好令at&t比人笑咁嘅意思?🤦🏿‍♂️你有睇條link 嘅內文咩?你問得乜機乜網,即係冇睇啦?條link有講架噃?你咁樣盲嘈有乜意思?你懶得自己讀,咁我截埋圖,做埋橙色嘅remark比你睇哩?其實個實況比本來話佢就咁速度慢重要搞笑你知唔知?

篇野係個記者質疑佢地不盡不實,有想刻意遮掩速度慢之嫌
展示乜機?咪三星同Motorola嘅5G機
乜網?廢話,都話5G展示囉,唔通用4G呀?
你真係要計較嘅話,個展示會個基站,根本直頭設响間demo room入面
而華為同docomo嘅speed test,係响正東京晴空塔附近鬧市1. 2公里嘅實地測試好嘛🤦🏿‍♂️
然後at&t同Ericsson 就故作玄虛,話唔係用緊正式頻譜,所以呢個唔係真實應該時嘅速度
所以咪比記者質疑係故意唔show真實版本嚟遮蓋事實,遮遮掩掩但又要real world 5G 先搞笑

佢地真實5g咁就冇乜理由同4g一樣,不過就係因為遮遮掩掩先比人攞住佢show出黎個百零Mbps "5g" 速度比人取笑

附件

Screenshot_20190111_231930.jpg(125.87 KB)

Screenshot_20190111_232518.jpg(152.38 KB)

Screenshot_20190111_230343.jpg(104.37 KB)

Screenshot_20190111_231119.jpg(107.26 KB)

Screenshot_20190111_231020.jpg(131.69 KB)

引用:
原帖由 pojun07 於 2019-1-11 10:24 PM 發表

唔係唔信。

只係無特別感覺,等如CPU又快D

而且測試相對簡單,其實不是大型測試。
咁大型測試就要等下囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]