• 瀏覽: 14,379
  • 回覆: 14
引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 08:17 PM 發表
討論區有唔少網友整日掛係口唇邊。
又話邊個邊個國家領導人有外國籍。
而家移民真係唔使審批嘅?
一個普通人想移民都有啲難度,更何況呢班人身份咁特殊。
呢班人用咩辦法可以入到籍?
咁網友又係咩途徑知道呢班人有外國籍?
外國無私隱?定係網友估呢班人有外國籍?
我從來唔反對人移民,呢啲係個人決定。就如蔣介石老婆比中共人民更早移民外國,馬英九女兒馬唯中亦有外國籍,都無影響我對移民嘅睇法。 ...
師兄我覺得口裏說不身體最誠實不是太文雅如果將它改為🤔人之所以會想要🤗是因為身體對於這個東西有需求😌所以誠實地順應自己身體的所需🙂想吃的東西就吃😋想喝的東西就喝😋這樣對健康才是最好的喔! 會不會好好多呢看起上來都舒服些呢🙂同埋我只是講出一個人最開心是可隨心所欲

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-11 04:08 AM 發表

師兄我覺得口裏說不身體最誠實不是太文雅如果將它改為🤔人之所以會想要🤗是因為身體對於這個東西有需求😌所以誠實地順應自己身體的所需🙂想吃的東西就吃😋想喝的東西就喝😋這樣對健康才是最好的喔! 會不會好好多呢看起上來都舒服些呢🙂同埋我只是講出一個人最開心是可隨心所欲 ...
有很多愛國人士都很純拜秦始皇覺得他為我哋立下萬世基業😌但如果講笑🤔有一天那名愛國人士突然身處於哪個年代😱我想那人面對那麼沉重的徭役😰我想那人可能會畀陳勝吳廣更早起義😵顧此師兄你講得啱這個世界😐很多人都只是得把口從來都唔會設身處境咁諗一樣嘢🤔

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 04:57 AM 發表
果班人一見中共官員都有外國護照,就上身話口裡說不身體最誠實,跟住自己都走去攞本外國護照,呢種咪就係奴才諗嘢嘅方法囉。

人地在官場打滾,就話權宜之計要本外國護照穩陣少少,唔好唔記得大陸有死刑。事實喺人地的確有迫切需要,你地班香港人少少野就話生於亂世,生活好地地又學人攞外國護照,話中共官員都攞喇。我就得啖笑喇,成班小朋友嚟 ...
狡兔三窟

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 04:57 AM 發表
果班人一見中共官員都有外國護照,就上身話口裡說不身體最誠實,跟住自己都走去攞本外國護照,呢種咪就係奴才諗嘢嘅方法囉。

人地在官場打滾,就話權宜之計要本外國護照穩陣少少,唔好唔記得大陸有死刑。事實喺人地的確有迫切需要,你地班香港人少少野就話生於亂世,生活好地地又學人攞外國護照,話中共官員都攞喇。我就得啖笑喇,成班小朋友嚟 ...
師兄我經常都有拜讀您的文章🙂我有一個題外話想請教你🤔你覺得如果人工智能擁有了意識是好事定壞事呢😱

引用:

同埋另一個疑惑的是🤔如果由人工智能管理我們這個世界🙂會不會真是一個絕對公平的世界🤔

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 07:40 AM 發表

人工智能即使擁有了意識,仍然不能排除被控制的可能,這是兩個概念。人類有接近完美的意識,但我們仍然看到有「人類」甘願被控制、被奴役,人工智能又怎會例外?即使有人工智能,我們仍然需要某種權力制衝,不然人工智能只會淪為當權者的工具。 ...
多謝師兄解答

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 07:40 AM 發表

人工智能即使擁有了意識,仍然不能排除被控制的可能,這是兩個概念。人類有接近完美的意識,但我們仍然看到有「人類」甘願被控制、被奴役,人工智能又怎會例外?即使有人工智能,我們仍然需要某種權力制衝,不然人工智能只會淪為當權者的工具。 ...
師兄咁你都講有些人會甘願受人控制奴役😫但依然有很多人也追求自主獨立🤔咁有冇可能人工智能擁有了意識後會自我完善成為一個獨立自主的存在🤔如到了那時它對我們人類會是神或魔鬼呢😱

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-12 01:20 AM 發表
成班傻仔嚟
人類的歷史上沒有所謂的絕對的善與絕對的惡有的只是主觀的善與主觀的善之間的爭鬥🤔正義的信念與正義的信念彼此相剋罷了😑只要人類相信神及正義🙄世界將永無寧日😱😱😱😱😱

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-12 03:44 AM 發表

人類的歷史上沒有所謂的絕對的善與絕對的惡有的只是主觀的善與主觀的善之間的爭鬥🤔正義的信念與正義的信念彼此相剋罷了😑只要人類相信神及正義🙄世界將永無寧日😱😱😱😱😱 ...
凡是人類🙂均無法忍受自己是邪惡的認知😱唯有在確信自己的正確性的時候才可能變成是最為緊張😫最為殘酷😱最沒有慈悲心腸的人😱😱😱😱😱

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 10:31 AM 發表

如果香港啲人不遷不拆,香港啲人要保護郊野,香港啲人要保護海洋動物,保護海港。

你住哪裏?
所有事物的價值觀🤔正與邪的判斷基準都是在相對比較的情況下所產生的🙂這一點不管再怎麼加以強調也都是對的🙂而人類所能作出的最佳選擇只不過是在眼前所出現的眾多事物與現象當中🤗將被認為是比較好的那一方加諸在自己身上而已😌😌😌😌😌

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-12 11:04 AM 發表

所有事物的價值觀🤔正與邪的判斷基準都是在相對比較的情況下所產生的🙂這一點不管再怎麼加以強調也都是對的🙂而人類所能作出的最佳選擇只不過是在眼前所出現的眾多事物與現象當中🤗將被認為是比較好的那一方加諸在自己身上而已😌😌😌😌😌 ...
或許由於絕對的善與完全的惡這種思想的存在🤔所以使得人類的精神無限制地荒廢了😑自己是善😫便將對立者視為是惡的時候😱便無法由其中產生協調和體諒😢只不過是將自己加以優越化😯並且將打倒對方並加以支配的慾望變成正當化而已😭😭😭😭😭

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 10:31 AM 發表

如果香港啲人不遷不拆,香港啲人要保護郊野,香港啲人要保護海洋動物,保護海港。

你住哪裏?
如果這個世界上🤔有所謂絕對善良和絕對罪惡的話🙄那麽或許人類就可以活得較單純較輕鬆了

引用:

你住哪裏?
凡是人類均無法忍受自己是邪惡的認知🤔唯有在確信自己的正確性的時候🙂才可能變成是最為緊張😱最為殘酷😱最沒有慈悲心腸的人😱 所以我們翻開歷史書有超過三分之二是關於戰爭的😭😭😭😭😭

引用:

你住哪裏?
講笑咁講🙂這個世界有超過90%係愚蠢人😫就算任何的製度其統治者或多或少都會受其影響😱

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 12:56 PM 發表

對唔住,係我錯,我唔應該同個儍嘅爭論。對唔住。
對不起師兄講下笑啫唔使這麼認真啦🙂我已將他刪除啦🙂🙂🙂🙂🙂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]