• 瀏覽: 14,311
  • 回覆: 9
人地大陸政治鬥爭得好厲害架,無本外國護照旁身點得,話就話禍不及家人,但有事上身就死得,習近平在黨內打滾咁耐,佢都唔例外。等中國政局穩定下來,就會有變

又過你兩招喇

果班人一見中共官員都有外國護照,就上身話口裡說不身體最誠實,跟住自己都走去攞本外國護照,呢種咪就係奴才諗嘢嘅方法囉。

人地在官場打滾,就話權宜之計要本外國護照穩陣少少,唔好唔記得大陸有死刑。事實喺人地的確有迫切需要,你地班香港人少少野就話生於亂世,生活好地地又學人攞外國護照,話中共官員都攞喇。我就得啖笑喇,成班小朋友嚟

中國外長王毅話外國護照不是免死金牌,中共班官又有排驚了權力遊戲你估咁易玩

如果中國政局穩定番,而美國未來政局好似中國宜家咁亂,美國總統可能會叫屋企人來攞中國護照添,呢種就真喺叫醒目仔喇

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-11 05:50 AM 發表

師兄我經常都有拜讀您的文章🙂我有一個題外話想請教你🤔你覺得如果人工智能擁有了意識是好事定壞事呢😱
人工智能即使擁有了意識,仍然不能排除被控制的可能,這是兩個概念。人類有接近完美的意識,但我們仍然看到有「人類」甘願被控制、被奴役,人工智能又怎會例外?即使有人工智能,我們仍然需要某種權力制衝,不然人工智能只會淪為當權者的工具。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 08:00 AM 發表
我想問網友,佢哋係用咩方法取得外國戶籍,外國無審查呢班人嘅背境?呢班人唔使入紙申請?直接得到戶籍?
網友又從邊度得知呢班人有外國籍?
係呢班人高調周圍同人講佢哋有外國籍?
定係網友係當地移民局直接取得該批人嘅移民資料?
你話呢班人係中南美洲有戶籍嘅可信性會高啲,歐美就有啲難度。 ...
歐美絕對有可能,拉丁美洲反而無咩可能。

歐美喺敵對勢力,而且可以叫做比較做得嘢,果班權力外圍嘅官員要避免中共抄家,一定揾中共嘅敵人做靠山。習近平以前未入權力核心時,都需要有個咁嘅靠山,但佢入左權力核心後,就另一個玩法。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 08:21 AM 發表

有具體證據?
歐美會將計時炸彈擺係身?
如果真係有實證,敵對政黨會點攻擊審批嘅政黨?
錢方面你認為會投放係歐美?
隨時一鋪清袋,錢唔係放係瑞士咩? ...
中共官員或者喺計時炸彈,但中共官員嘅家人唔喺,一般財產跟家人、唔跟身。

引用:
原帖由 kwong1000 於 2019-1-11 08:38 AM 發表

第一,外國特別加國,無中共咁黑暗話你咩背景就禁止你入境,加上中國非敵對或受制裁
要移民唔係咩難度,最容易經濟移民,塞舊錢話投資就搞掂,子女果班仲簡單,申請去讀書,讀幾年就搞掂
呢班人係外國肯定有買物業,外國記者查冊後就知佢既國籍 ...
你嘅説法只對普通人有效

高層做嘢每一步都經過嚴密安排,唔會有唔合理嘅嘢,亦唔會有矛盾位比你入

成班傻仔嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]