• 瀏覽: 14,360
  • 回覆: 319
引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-11 12:13 PM 發表

https://cdn.discuss.com.hk/t/4c2bbd/f/800x0/http://static.apple.nextmedia.com/images/apple-photos/apple/20111025/large/A22_01_a.gif
博訊網引北京消息指,習仲勛在毛澤東時代,曾因黨鬥爭被折磨得「神經失常」,一度要裝瘋賣儍,只為保護自己的家人不受株連。毛死後他獲平反 ...
可唔可以用你自己嘅睇法?
引述係你認同?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 08:17 PM 發表
討論區有唔少網友整日掛係口唇邊。
又話邊個邊個國家領導人有外國籍。
而家移民真係唔使審批嘅?
一個普通人想移民都有啲難度,更何況呢班人身份咁特殊。
呢班人用咩辦法可以入到籍?
咁網友又係咩途徑知道呢班人有外國籍?
外國無私隱?定係網友估呢班人有外國籍?
我從來唔反對人移民,呢啲係個人決定。就如蔣介石老婆比中共人民更早移民外國,馬英九女兒馬唯中亦有外國籍,都無影響我對移民嘅睇法。 ...
無錯,中國共產黨員和中共領導人和其子女都是愛國愛黨,絕不會有外國籍而不公開咁走狗無恥下流。
個個大公無私,不貪一分一毫,不會有外國私產,不會以權謀私,家族財富絕對係清白。

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-11 11:32 AM 發表

講白啲,上深圳食野班人無知啫,非洲豬溫,深圳及廣州人成個月後先知咩事,問佢吔完全唔知咩事,新聞無報,點解?因為新聞封鎖,因為豬場係高官有份投資嘛! ...
咦,邊間豬場由邊個官投資?開個名嚟聽下。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 12:20 PM 發表

可唔可以用你自己嘅睇法?
引述係你認同?
Nil

引用:
原帖由 nose 於 2019-1-11 12:36 PM 發表

咦,邊間豬場由邊個官投資?開個名嚟聽下。
Nil

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-11 12:47 PM 發表

其實想人認同就唔好學阿嬌,話自己因為天真所以比陳冠希呃!全世界都吊七你!

唔好講自己咩仁義道德,直接講自己貪污,係一條扑街!但我有錢有兵力吹咩!我成家人貪夠就走走佬去美國,阻我者死!
我啲爪牙(閣下)你食自己喇!

咪重直接 ...
你似揾認同多啲?
我唔會用引述。
都係自己嘅睇法。你覺得亞嬌係天真都無計。
講嘢唔係自己嘅諗法。下下都係傳聞,再唔係就蘋果話。
講嘢唔係人講你又講就係潮流

領導人驚權力鬥爭所以就送仔女拎外國藉?

點解我諗起H5N1 既?

「我鍾意食雞呀!我日日食雞」

我又諗起鉛水喎

「嗱!我都飲咖。你都日日飲啦。」

香煙廣告又有句

「下?我賣煙咋嘛!吸煙有害,我屋企人都唔吸啦。」

嗱。我地唔允許雙重國籍咖,我係領導人我無雙重國籍咖。你都唔准呀,你啲子女都唔准呀。

不過你好似我咁把炮咪送仔女去外國囉
到時又被一眾X毛人士話崇洋媚外、漢奸

自己做領導,有權有勢,卻又害怕權力鬥爭送子女去外國。

自己都唔比屋企人食雞、唔飲既水、唔吸既煙。卻大大力推銷

用權力、財富去說一句「我地無禁止你去申請咖」
你肯放手任由人地申請外國籍,你咪取消佢國藉囉。

但係最近又有一句「你生在中國一世就係中國人,去到天涯海角都會追捕你」

Wow....世事都被某些人說透了

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 12:55 PM 發表

你似揾認同多啲?
我唔會用引述。
都係自己嘅睇法。你覺得亞嬌係天真都無計。
講嘢唔係自己嘅諗法。下下都係傳聞,再唔係就蘋果話。
講嘢唔係人講你又講就係潮流 ...
Nil

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-11 02:00 PM 發表

我洗乜搵人認同呢!我只係將人人都知事實講一次出嚟

例如林鄭月入40萬,就算佢個仔去火星讀書、佢日日半島high tea 無人會覺得有問題,因為佢有咁㗎條件。

但如果你職業只係一個洗碗工人搵萬幾蚊,但你又同林鄭生活質素一樣,咁咪大問題囉。亦係中國問題,唔去解決呢啲野只不過等同第三世界國家,跟本無資格去講咩反貪咩國家進步。

不過護主爪牙一般係盲我都好同情你!共產黨話地球係正方型如果14億人覺得 ...
咩係人人知嘅問題,人人知需要你提?
中共嘅貪污係公開做嘅?
你當咗過中國海關要俾錢?
你覺得人係爪牙都無辦法。
如果你覺得地球係方嘅我都唔反對。

咁你見到中國有好多【洗碗工人】去【半島high tea】咩。

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-11 02:00 PM 發表

我洗乜搵人認同呢!我只係將人人都知事實講一次出嚟

例如林鄭月入40萬,就算佢個仔去火星讀書、佢日日半島high tea 無人會覺得有問題,因為佢有咁㗎條件。

但如果你職業只係一個洗碗工人搵萬幾蚊,但你又同林鄭生活質素一樣,咁咪大問題囉。亦係中國問題,唔去解決呢啲野只不過等同第三世界國家,跟本無資格去講咩反貪咩國家進步。

不過護主爪牙一般係盲我都好同情你!共產黨話地球係正方型如果14億人覺得 ...
咁你見到中國有好多洗碗工人去半島high tea 咩

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-11 12:47 PM 發表

其實想人認同就唔好學阿嬌,話自己因為天真所以比陳冠希呃!全世界都吊七你!

唔好講自己咩仁義道德,直接講自己貪污,係一條扑街!但我有錢有兵力吹咩!我成家人貪夠就走走佬去美國,阻我者死!
我啲爪牙(閣下)你食自己喇!

咪重直接 ...
所謂揾夠貪夠就走去西人國之說,根本不是事實,或者只是一小部份而已。

谷歌/維基/雅虎一下:
全球最多億萬富豪居住的頭十大城市先啦。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 09:33 AM 發表

咁係唔係意味著呢啲人唔係高官?
唔再擁有職務實權?
大陸基本上處級幹部或以上就算官,係縣長級別,古時係縣官大老爺,規限祼官政策唔準擔任正職,即係縣長要降職為副縣長,換言之永遠冇升職機會,唔炒你自己都冇引走人。

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-1-11 11:30 AM 發表

當年97前移民果班係怕左共產黨先走。如果你唔認同e 個事實,無咩好講落去
呵呵,果班人八成回流左,又唔驚共產黨啦咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]