• 瀏覽: 14,390
  • 回覆: 319
引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 10:31 AM 發表

如果香港啲人不遷不拆,香港啲人要保護郊野,香港啲人要保護海洋動物,保護海港。

你住哪裏?
如果這個世界上🤔有所謂絕對善良和絕對罪惡的話🙄那麽或許人類就可以活得較單純較輕鬆了

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 10:31 AM 發表

如果香港啲人不遷不拆,香港啲人要保護郊野,香港啲人要保護海洋動物,保護海港。

你住哪裏?
凡是人類均無法忍受自己是邪惡的認知🤔唯有在確信自己的正確性的時候🙂才可能變成是最為緊張😱最為殘酷😱最沒有慈悲心腸的人😱 所以我們翻開歷史書有超過三分之二是關於戰爭的😭😭😭😭😭

引用:

你住哪裏?
講笑咁講🙂這個世界有超過90%係愚蠢人😫就算任何的製度其統治者或多或少都會受其影響😱

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-12 11:30 AM 發表

講笑咁講🙂這個世界有超過90%係愚蠢人😫就算任何的製度其統治者或多或少都會受其影響😱故此我科幻啲咁想如果將來人工智能🤔在不斷的改進後能夠產生了自我意識🙂之後將世界交由他管治🙂咁 師兄你上述所講的問題我想不再是問題🙂因人工智能在沒有任何感情的情況下會作出最好的選擇🤔而所受影響的人亦都得到妥善而合理的補償🙂這會不會是我們大部分人所希望的絕對公平的世界呢😮所以希望有關人士可以加快速度研究 ...
對唔住,係我錯,我唔應該同個儍嘅爭論。對唔住。

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2019-1-12 12:56 PM 發表

對唔住,係我錯,我唔應該同個儍嘅爭論。對唔住。
對不起師兄講下笑啫唔使這麼認真啦🙂我已將他刪除啦🙂🙂🙂🙂🙂

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-11 05:52 AM 發表

同埋另一個疑惑的是🤔如果由人工智能管理我們這個世界🙂會不會真是一個絕對公平的世界🤔
世界邊有絕對公平。如果ai被編程要負責絕對公平。咁導致個結果係人工智能會計算出個結果,殺曬人類就得。

因為我地尼個物種係自然界一個異類。你見到獅子老虎 老鼠都好,係有好多種。馬都係,斑馬同馬生個後代係無法正常生再下一代。咁證明馬同斑馬就係兩種
咁黃種人同白人點解佢地後代又可以正常有下一代? 因為係基因學,我地都係同種。

咁其實有無其他人種?
有,但係通通俾我地尼個物種(人類科智人種)殺曬!
我地尼個物種係自然界最恐怖同最血腥物種。我地祖先去到美洲,消滅左美洲五分之四物種。

咁樣個種類,點會有公平。人工智能點管理咁血腥殘酷個物種

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 08:17 PM 發表
討論區有唔少網友整日掛係口唇邊。
又話邊個邊個國家領導人有外國籍。
而家移民真係唔使審批嘅?
一個普通人想移民都有啲難度,更何況呢班人身份咁特殊。
呢班人用咩辦法可以入到籍?
咁網友又係咩途徑知道呢班人有外國籍?
外國無私隱?定係網友估呢班人有外國籍?
我從來唔反對人移民,呢啲係個人決定。就如蔣介石老婆比中共人民更早移民外國,馬英九女兒馬唯中亦有外國籍,都無影響我對移民嘅睇法。 ...
蘋果日報就是真理, 佢話係就係

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 01:51 PM 發表
尊重不同意見係基本修養。
但鼓勵別人做一些連自己都反對的事情就是下賤。
你明明反對 “天滅中共”, 但就成日叫人 嗌“天滅中共”, 點解嘅? ...
依家嗎係尊重你發表天滅中共的意見囉。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 07:44 PM 發表
既然你反對, 點解你仲成日叫人嗌“天滅中共”甘自相矛盾?
有乜矛盾,我食齋,同朋友一齊食飯,我都叫佢地照叫肉食架。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 08:55 PM 發表
你食齋? 甘你有冇反對 食肉先?
我反對自己食肉,但不反對別人食肉。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-12 09:22 PM 發表
即係你唔反對 “天滅中共” 啦!
加多個字 —— 喊。

我不反對你日日企街喊天滅中共。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]