• 瀏覽: 14,384
  • 回覆: 319
討論區有唔少網友整日掛係口唇邊。
又話邊個邊個國家領導人有外國籍。
而家移民真係唔使審批嘅?
一個普通人想移民都有啲難度,更何況呢班人身份咁特殊。
呢班人用咩辦法可以入到籍?
咁網友又係咩途徑知道呢班人有外國籍?
外國無私隱?定係網友估呢班人有外國籍?
我從來唔反對人移民,呢啲係個人決定。就如蔣介石老婆比中共人民更早移民外國,馬英九女兒馬唯中亦有外國籍,都無影響我對移民嘅睇法。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:16 PM 發表
原來示範無知同無恥都可以成爲出帖嘅理由,唔怪得香討甘沒落!
點咁無知?點咁可恥?
無恥得過某啲人成日講又揾唔出證據!中國共產黨員真係咁容易取得外國戶籍?仲容易過平民百姓?
講你嘅論據出嚟聽吓!
我真話就講咗,想聽吓你點講假話。
老蔣老婆唔係有外國籍咩?定係你唔知呀?
馬唯中一樣有外國籍,唔覺可以影響馬英九施政囉!
我唔會唔夠人講就叫人做大陸人,五毛。因為未證實對方係唔係,亦唔會叫人影張身份證俾我睇,我覺得無必要,理虧嘅人先會咁做,
唔夠人講係自己理據不足。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 08:17 PM 發表
討論區有唔少網友整日掛係口唇邊。
又話邊個邊個國家領導人有外國籍。
而家移民真係唔使審批嘅?
一個普通人想移民都有啲難度,更何況呢班人身份咁特殊。
呢班人用咩辦法可以入到籍?
咁網友又係咩途徑知道呢班人有外國籍?
外國無私隱?定係網友估呢班人有外國籍?
我從來唔反對人移民,呢啲係個人決定。就如蔣介石老婆比中共人民更早移民外國,馬英九女兒馬唯中亦有外國籍,都無影響我對移民嘅睇法。 ...
師兄我覺得口裏說不身體最誠實不是太文雅如果將它改為🤔人之所以會想要🤗是因為身體對於這個東西有需求😌所以誠實地順應自己身體的所需🙂想吃的東西就吃😋想喝的東西就喝😋這樣對健康才是最好的喔! 會不會好好多呢看起上來都舒服些呢🙂同埋我只是講出一個人最開心是可隨心所欲

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-11 04:08 AM 發表

師兄我覺得口裏說不身體最誠實不是太文雅如果將它改為🤔人之所以會想要🤗是因為身體對於這個東西有需求😌所以誠實地順應自己身體的所需🙂想吃的東西就吃😋想喝的東西就喝😋這樣對健康才是最好的喔! 會不會好好多呢看起上來都舒服些呢🙂同埋我只是講出一個人最開心是可隨心所欲 ...
有很多愛國人士都很純拜秦始皇覺得他為我哋立下萬世基業😌但如果講笑🤔有一天那名愛國人士突然身處於哪個年代😱我想那人面對那麼沉重的徭役😰我想那人可能會畀陳勝吳廣更早起義😵顧此師兄你講得啱這個世界😐很多人都只是得把口從來都唔會設身處境咁諗一樣嘢🤔

人地大陸政治鬥爭得好厲害架,無本外國護照旁身點得,話就話禍不及家人,但有事上身就死得,習近平在黨內打滾咁耐,佢都唔例外。等中國政局穩定下來,就會有變

又過你兩招喇

果班人一見中共官員都有外國護照,就上身話口裡說不身體最誠實,跟住自己都走去攞本外國護照,呢種咪就係奴才諗嘢嘅方法囉。

人地在官場打滾,就話權宜之計要本外國護照穩陣少少,唔好唔記得大陸有死刑。事實喺人地的確有迫切需要,你地班香港人少少野就話生於亂世,生活好地地又學人攞外國護照,話中共官員都攞喇。我就得啖笑喇,成班小朋友嚟

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 04:57 AM 發表
果班人一見中共官員都有外國護照,就上身話口裡說不身體最誠實,跟住自己都走去攞本外國護照,呢種咪就係奴才諗嘢嘅方法囉。

人地在官場打滾,就話權宜之計要本外國護照穩陣少少,唔好唔記得大陸有死刑。事實喺人地的確有迫切需要,你地班香港人少少野就話生於亂世,生活好地地又學人攞外國護照,話中共官員都攞喇。我就得啖笑喇,成班小朋友嚟 ...
狡兔三窟

中國外長王毅話外國護照不是免死金牌,中共班官又有排驚了權力遊戲你估咁易玩

如果中國政局穩定番,而美國未來政局好似中國宜家咁亂,美國總統可能會叫屋企人來攞中國護照添,呢種就真喺叫醒目仔喇

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 04:57 AM 發表

人地在官場打滾,就話權宜之計要本外國護照穩陣少少,唔好唔記得大陸有死刑。事實喺人地的確有迫切需要,你地班香港人少少野就話生於亂世,生活好地地又學人攞外國護照,話中共官員都攞喇。我就得啖笑喇,成班小朋友嚟 ...
師兄我經常都有拜讀您的文章🙂我有一個題外話想請教你🤔你覺得如果人工智能擁有了意識是好事定壞事呢😱

引用:

同埋另一個疑惑的是🤔如果由人工智能管理我們這個世界🙂會不會真是一個絕對公平的世界🤔

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-1-11 05:50 AM 發表

師兄我經常都有拜讀您的文章🙂我有一個題外話想請教你🤔你覺得如果人工智能擁有了意識是好事定壞事呢😱
人工智能即使擁有了意識,仍然不能排除被控制的可能,這是兩個概念。人類有接近完美的意識,但我們仍然看到有「人類」甘願被控制、被奴役,人工智能又怎會例外?即使有人工智能,我們仍然需要某種權力制衝,不然人工智能只會淪為當權者的工具。

我想問網友,佢哋係用咩方法取得外國戶籍,外國無審查呢班人嘅背境?呢班人唔使入紙申請?直接得到戶籍?
網友又從邊度得知呢班人有外國籍?
係呢班人高調周圍同人講佢哋有外國籍?
定係網友係當地移民局直接取得該批人嘅移民資料?
你話呢班人係中南美洲有戶籍嘅可信性會高啲,歐美就有啲難度。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]