• 瀏覽: 14,310
  • 回覆: 319
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 03:43 PM 發表

但cnn 都比中共喉舌可信,侵侵講野我唔使信!我睇佢做乜
傳霉係要【絕對】可信,唔係要【比較】可信。
再講,我亦唔覺CNN比文公可信。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 03:41 PM 發表

中共太多大話,而西人有第四權,當然系西人比較可信啦,呢個係理性既選擇

只有非理性既人先信大話精。你慢慢「享受」中共現代版既大躍進啦 ...
邊啲係大話,港人治港算唔算?
英國佬有俾港人五十年?
英國佬仲欠緊97年前嘅港人居英權,求撚其俾本BNO算無數,邊個人講嘅嘢可靠啲?
中共定英國?
登陸月背算唔算大話?
中國嘅登月假啲定美國假啲?
911算唔算對霸權控訴?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 03:41 PM 發表

中共太多大話,而西人有第四權,當然系西人比較可信啦,呢個係理性既選擇

只有非理性既人先信大話精。你慢慢「享受」中共現代版既大躍進啦 ...
咁伊朗,伊拉克,敘利亞嘅第四權去咗邊?而家點大躍進法?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-13 07:35 PM 發表
又東拉西扯啦!

拿! 成個香討,得你 經常寫 “天滅中共” 呢四個字。
係人都只你故意 提醒大家要記得 “天滅中共”, 係咪啊! ...
話你未見過世面,

“天滅中共”四個字,已經掛遍世界各地。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 07:56 PM 發表

話你未見過世面,

“天滅中共”四個字,已經掛遍世界各地。
同香港班傻仔一樣,整塊爛布寫住香港獨立,一樣咁撚硬膠

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-13 05:03 PM 發表

英國佬有俾港人五十年?
英國佬仲欠緊97年前嘅港人居英權,求撚其俾本BNO算無數,邊個人講嘅嘢可靠啲?
中共定英國?
登陸月背算唔算大話?
911算唔算對霸權控訴? ...
笑死,邊有一國兩制呀,你重信了

英國佬欠?笑死!果班天真既泛民當年支持什麼「民主回歸」,英國佬就知果班人養唔熟啦,當然俾本bno算啦

費事好似d「愛國人士」去攞佢地褔利同民主自由,但成日吹什麼「愛祖國」啦!英國人真係明智,你睇依家加拿大放咁多大陸人去咪捉蟲囉,日日示威要放孟女士

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 04:28 PM 發表

傳霉係要【絕對】可信,唔係要【比較】可信。
再講,我亦唔覺CNN比文公可信。
你呢d咪天真囉,係奴隸先要「絕對」信奴隸主架

西人國家同傳媒唔使要你信架,信不信由你

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 09:15 PM 發表

笑死,邊有一國兩制呀,你重信了

英國佬欠?笑死!果班天真既泛民當年支持什麼「民主回歸」,英國佬就知果班人養唔熟啦,當然俾本bno算啦

費事好似d「愛國人士」去攞佢地褔利同民主自由,但成日吹什麼「愛祖國」啦!英國人真係明智,你睇依家加拿大放咁多大陸人去咪捉蟲囉,日日示威要放孟女士:smile_4 ...
無一國兩制?
如果無一早由中方派官員出任特首。
而家特首係邊個中方官員?
孟小姐定咗罪?你係邊度見示威?中加各自擺姿態就見。
美國嘅第四權,咁人哋嘅第四權呢?(唔使尊重嘅?)
5G係咪大躍進?(呢啲叫科技呀!)
登陸月背係咪大躍進?(你估搭佈景呀!) 係咪大話?
道義唔=養唔熟?福利邊個俾邊個都未知。
泛民愛國?笑話嚟㗎,唔賣港都偷笑啦!

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-13 05:03 PM 發表

英國佬有俾港人五十年?
中共定英國?
登陸月背算唔算大話?
911算唔算對霸權控訴? ...
又一個因為得不到英國🇬🇧公民身分,因此憤憤不平、因愛成恨,變成為一個敵視英國🇬🇧的愛國🇨🇳土共的真實寫照。😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 石叻 於 2019-1-14 02:19 AM 發表

又一個因為得不到英國🇬🇧公民身分,因此憤憤不平、因愛成恨,變成為一個敵視英國🇬🇧的愛國🇨🇳土共的真實寫照。😂😂😂😂😂
討論區有邊個唔知你恨做英國人丫,成日提住香港有超過八十萬土生華裔外籍永久居民。但裏面無你份丫嘛!
仲傻撚到話揸住BNO可以移民英國添。
做保安咪做保安囉!
無人會睇小你喎,但偏偏自悲心又大。成日隨口噏當秘笈,講咗又唔記得,話自己係咩公務員,又特警咁,仲要係便裝嗰隻。
咪以為嗰個人都好似你咁先得㗎,英國佬俾就要喇咩。

做保安員只要好好巡樓,都算對香港有貢獻㗎!

引用:
原帖由 石叻 於 2019-1-14 02:19 AM 發表

你係度九噏咁耐,亦回咗唔少貼。
你成狗日話咩都知,但咁耐都唔見你講土共點迫害你嘅?
只係識講:香港有超過八十萬土生華裔外籍永久居民。
又話咩曲線移民。你張港人身份證咁堅,加埋天下無敵BNO都去唔到英國做英國保安員?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-13 09:35 PM 發表

無一國兩制?
如果無一早由中方派官員出任特首。
而家特首係邊個中方官員?
孟小姐定咗罪?你係邊度見示威?中加各自擺姿態就見。
美國嘅第四權,咁人哋嘅第四權呢?(唔使尊重嘅?)
5G係咪大躍進?(呢啲叫科技呀!)
登陸月背係咪大躍進?(你估搭佈景呀!) 係咪大話?
道義唔=養唔熟?福利邊個俾邊個都未知。
泛民愛國?笑話嚟㗎,唔賣港都偷笑啦!:smil ...
依家又何嘗唔係中共派特首呀,高支持度既曾生無得做

可以你係大陸所以唔知,大把所謂「僑胞」(其實入咗籍既大陸人)既加拿大籍人士去示威啦

轉載
http://www.thestand.news/international/孟晚舟第二日保釋聆訊未有裁決-庭外華人示威促放人/

孟晚舟第二日保釋聆訊未有裁決 庭外華人示威促放人

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-14 08:32 AM 發表

依家又何嘗唔係中共派特首呀,高支持度既曾生無得做

可以你係大陸所以唔知,大把所謂「僑胞」(其實入咗籍既大陸人)既加拿大籍人士去示威啦

轉載
http://www.thestand.news/international/孟晚舟第二日保釋聆訊未有裁決-庭外華人示威促放人/

孟 ...
點樣特派法呀?有邊任特首唔係香港人?
唔係一國兩制直接派人落嚟做特首啦使咩指派咁麻煩。
港督就指派,歷任港督都係英國指派。無問過香港人。
點解英國唔指派港人出任港督?你認為鬼佬熟識香港事務?
咁亞曾生又點解無得做呀?
僑胞一定係大陸人?又係你估?定係僑胞自己話係大陸人?示威係表明僑胞對事件態度。
等如加拿大一樣有人要求中國放人,呢啲唔係擺姿態係咩?
你點知我係大陸,定係你估?又用呢招?你無第二招咩,講嘢唔使證據㗎?
你話係就係。
難怪連亞釘子健都有支持者啦。有人話佢無辜添。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]