• 瀏覽: 1,980
  • 回覆: 40
+2
立法會各黨派連日炮轟政府收緊長者綜援申領門檻至65歲的做法,特首林鄭月娥今(10日)於立法會答問大會,不單拒絕撤回有關做法,更卸責指是「各位(議員)批准」.......

非建制派已經頻頻狙殺政府,如今政府與建制派鬧出風波,恐怕政府以後施政更舉步維艱了。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190110/bkn-20190110171659452-0110_00822_001.html

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-1-10 07:59 PM 發表

成班泛民同邵家臻投棄權喎,條肥仔社福界來喎,做乜又得佢過先?點解家下個個先咁大反應?要林鄭行政干預立法? 呢單野一早做晒資詢啦成班 懶人 廢人把關不力…班建制就更加無賴… ...
根據你嘅理論,投贊成票嗰班建制派,應該全部拎曬去打靶添啦,平時冇事就做橡皮圖章
而家怕得罪啲廢老選民,就出嚟今日的我打倒昨日的我,究竟班友知唔知醜架

建制保皇被人用完即棄, 還背脊插多刀、伸多一腳, 梗係震怒啦, 不過係自己攞嚟瘀。   

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-1-10 07:47 PM 發表
立法會各黨派連日炮轟政府收緊長者綜援申領門檻至65歲的做法,特首林鄭月娥今(10日)於立法會答問大會,不單拒絕撤回有關做法,更卸責指是「各位(議員)批准」.......

非建制派已經頻頻狙殺政府,如今政府與建制派鬧出風波,恐怕政府以後施政更舉步維艱了。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190110/bkn-2 ...
咪傻啦
奴才識得吠,都只係狗奴才

林鄭話又係建制派叫我做依家又同我劃清界線

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-1-10 07:59 PM 發表

成班泛民同邵家臻投棄權喎,條肥仔社福界來喎,做乜又得佢過先?點解家下個個先咁大反應?要林鄭行政干預立法? 呢單野一早做晒資詢啦成班 懶人 廢人把關不力…班建制就更加無賴… ...
提動議又話拉布
抗議又俾人趕出去
投反對無作用又俾人有話柄
唔出席又話懶唔開會

咁唔投棄權咁投乜?

叫班老建制支持者情何以堪

一單半單有問題,比起脫歐起圍牆呢d, 其實無咩大不了

有辱無榮

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-1-10 08:32 PM 發表

呢單野應該要啦,資詢果陣唔問立法會過之前又唔睇就咁舉手就過……好啦衣家反彈大啦又來要人反口……
應該當時有其他無咩人留言呢單,或者注意力去左其他問題

其實諗極都唔明單野有咩大不了? 搞到班井底蟲仔開成十個帖發晒茅打飛機.........覺得佢地真係好可憐.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]